A Coca-Cola üvegei is blokkláncra mennek, méghozzá SAP blokkláncra

spot_img

A Cointelegraph hívta fel a figyelmet a Business Insider egyik friss tanulmányára, mely szerint a világ egyik legnagyobb vállalata, egyben az egyik legértékesebb brandje, a Coca-Cola is kapcsolatba kerül a blokklánccal, a német SAP vállalatirányítási szolgáltató megoldására esett a választásuk.

Egészen pontosan arról van szó, hogy az üdítőital óriás rendelkezik egy Coke One North America (CONA) névre keresztelt divízióval, az itt dolgozók felelősek azért, hogy az Coca-Cola lépést tartson a világ fejlődésével. Most úgy döntöttek, hogy a német SAP blokklánc szolgáltatását kezdik el használni ellátási láncukban, kis lépés a blokklánc iparnak, nagy lépés egy blokkláncnak.

Nagy lépés, hiszen egy bő harminc milliárd dollár éves bevételű szervezetről van szó, ami a Föld bolygó szinte minden egyes országban rendelkezik képviseletekkel, leányvállalatokkal.

Egyelőre “csupán” napi 160 000 termék előállítása során használják az új technológiát, a CONA beszámolója szerint sok szereplő munkájának összehangolásában remélnek egyszerűsödést a blokklánctól. A cél a takarékosság, és a racionalizálás.

Aki szeretne elmélyedni az SAP blokklánc szolgáltatásaiban, annak erre tessék.

Nem ez az első alkalom, hogy egy multinacionális óriásvállalat a blokklánchoz fordul, ahogy arról mi is rendszeresen beszámolunk egyre több jól ismert brand dönt úgy, hogy nyit az innováció felé:

Vechain – Walmart partnerkapcsolat

Már a garnélarákok is blokkláncra mennek

A legnagyobb kínai cégek harmada már érdekelt a blokklánc technológia fejlődésében

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img