A legnagyobb kínai cégek harmada már érdekelt a blokklánc technológia fejlődésében

spot_img

A Forbes magazin a napokban adta ki 2018-as, Fortune Global 500 listáját, melyen a világ 500 legnagyobb bevételt elérő vállalatát rangsorolták. Ők a tavalyi évben 68 millió ember foglalkoztatása mellett, 30 billió dollárnyi bevételt generáltak.

A rangsorban két ország, az USA (126 vállalat) és Kína (120) emelkedett ki igazán, a harmadik Japán (56) már jócskán lemaradt mögöttük. A legnagyobb cég idén is az amerikai üzletlánc a Walmart lett, amit három kínai cég követ a listán.

Kínával kapcsolatban már régóta hallhatjuk, hogy csak idő kérdése mikor előzi meg az USA-t a világ legnagyobb gazdaságának címéért folyó harcban. Éppen ezért fontos az az adat, mely szerint a listán szereplő 120 kínai cégből, 46 érdekelt valamilyen formában a blokklánc technológiában, beleértve a második State Grid-et, az elektromos áram elosztását felügyelő állami vállalatot.

Kína első embere is kiállt a blokklánc mellett

Technológiai szempontból ez ma még nem jelent különösebb előnyt, azt viszont már előrejelzi, hogy mekkora potenciál rejtőzik ennek a piacnak a bővülésében. Kétség sem férhet hozzá, hogy ha ezek a vállalatok (köztük az állami cégek) abban lesznek érdekeltek, hogy a blokklánc alapú szolgáltatások elterjedjenek, korábban elképzelhetetlennek tűnő pénzt fordíthatnak majd ezek fejlesztésére és promotálására. Az pedig nem valószínű, hogy a világ más országaiban működő vetélytársaik mindezt ölbetett kézzel néznék majd végig.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img