Kína első embere is kiállt a blokklánc mellett

spot_img

A közelmúltban több említésre méltó dolog is történt, melyek egy önálló hírt talán nem értek meg, egymás mellé rakva őket viszont világosan látszik, hogy Kína eltökélt célja, hogy piacvezetővé válljon a blokklánc fejlesztés területén.

  • A napokban a Kínai Tudományos Akadémia 19. találkozóján tartott beszédében, a Kínai Népköztársaság elnöke Hszi Csin-ping, a mesterséges intelligencia és a géntechnológia mellett a Blokkláncot is kiemelte, mint a 21. század ipari forradalmát vezető technológiát.
  • Ugyancsak a napokban a Kína legsűrűbben lakott részei közé tartozó Kantont sürgette meg a Népköztársaság Állami Tanácsa, hogy a régió kutatóintézetei és pénzügyi felügyelő szervei minden tőlük telhetőt tegyenek meg a blokklánc technológia fejlesztéséért és a szélesebb körű felhasználás ösztönzéséért.
  • Áprilisban pedig 1.6 milliárd dollárnyi állami támogatással jött létre egy blokkláncokat támogató alap és ipari park.
  • Azt pedig ne felejtsük el, hogy a 13. Ötéves Tervben mely 2016-2020 közötti időszakra vonatkozik, már a blokklánc is belekerült, mint kiemelten fontos terület.

Mindezek mellett pedig érdemes megtekinteni ezt a rövid videót, mely az ország legnépszerűbb pénzügyi applikációjának, az AliPaynek a bemutatója. Az AliPay segítségével gyakorlatilag már bármelyik üzletben fizethetnek a helyiek és a ha igaznak bizonyulnak a hírek, miszerint Kína állami kriptopénzt készül bevezetni, a már kiépített infrastruktúra segítségével itt jöhet létre először a nyugati államok által is hosszútávú célként kitűzött készpénz nélküli társadalom.

https://www.youtube.com/watch?v=t5ElQaVjQZE

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img