4003 db ICO alapján: 82% profit az átlag

spot_img

A Boston College Carroll School of Management május 20-án publikált 54 oldalas elemzésében a 2017 eleje óta indult szinte összes ICO számait vizsgálták. Talán nem ér meglepetésként senkit, ha eláruljuk: Azok a befektetők jártak legjobban, akik az ICO lezárulása után nem sokkal tőzsdére kerülő kriptopénz projektekbe fektettek.

4003 ICO számait dolgozták fel

0531 boston college school of management
Boston College, Carroll School of Management. Kellemes környezet.

A kriptopénzekkel kapcsolatban gyakran emlegetett holland tulipánláz után stílusosan csak “Digitális Tulipánok?”-nak nevezett tanulmány legfontosabb elemei a következők:

  • A vizsgált ICO-kba összesen 12 milliárd dollárt fektettek
  • A “gyorsan” listázott projektek esetén átlag 179% volt a profit és ezt átlagosan 16 nap alatt lehetett elérni, ami brutálisan jó
  • A 60 napon túl listázottak is átlag közel 100%-ot produkáltak
  • A sikertelen, egyenesen kamu vagy rosszul teljesítő ICO-kkal együtt az átlag profit 82%-ra jött ki.
  • Ez még mind semmi: az átlagos ICO tokent fél évnél tovább tartva 150-430% profitra lehetett számítani 2017 január eleje óta

A tanulmányban megállapítják, hogy habár a lufi jeleit mutatják a 2017-ben megszaladt ICO-k, a tapasztalt megtérülések párhuzamban vannak azzal, hogy ezek nagyon rizikós befeketetések egy még kevéssé bizonyított technológia egy-egy, bevételt a legritkább esetben termelő, konkrét alkalmazásába. Ráadásul szerintük a befektetők résen is vannak, hiszen a kamu projektek érzékelhetően alulfinanszírozottak. Hiába találkozhatunk sok ICO átveréssel, az általuk gyűjtött pénz mennyisége nem jelentős.

Nem így gondolja ezt az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), akik saját token sale honlapot indítottak csak azért, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a csaló ICO-k ismérveire:

HoweyCoins – A média imádja a Tőzsdefelügyelet saját ICO-ját

A kutatás számai azért érdekesek, mert habár sokak szerint az idei év már nem az ICO-król, hanem az airdropokról szól, a szinte biztosnak mondható, fél év alatti legalább duplázás továbbra is vonzó lehetőség. Főleg egy gyengélkedő kriptopiacon. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a 2018. január 1. és december 31. közötti ICO-k számai is lesznek-e ennyire szépek.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img