Csalásra készült az ICO, aminek Mayweather az arca

spot_img

A világhírű bokszoló, Floyd Mayweather nemrég egy ICO mellé állt, az ismertségével, befolyásával igyekezett segíteni a munkát. Most azonban kiderült, hogy a projektgazdák csalásra készültek, a hatóságok le is foglaltak 60 000 000 dollárt.

Raymond Trapani, Sohrab Sharma és a jó eséllyel magyar származású Robert Farkas a vád szerint arra készült, hogy a token sale során összeszedett tőkét egyszerűen elvegyék a befektetőktől. A vád összeesküvés, a hatóságok félrevezetése és sikkasztás.

A Centra “kriptopénz alapú pénzügyi szolgáltatások” ígéretével kezdte építeni brandjét, a bíróság szerint már az első pillanattól kezdve az volt a terv, hogy a kis és nagybefektetők kriptopénzeit fiat-ra váltsák és eltegyék, anélkül, hogy bármit is megvalósítanának az ígéreteikből.

Ráadásul az ICO során elhallgattak kulcs információkat az érdeklődők elől, sőt, valótlan kijelentéseket tettek fizetési szolgáltatókkal kötött partneri megállapodásokról. A Mastercard és a Visa is szerepelt az ígéretek között, ezek az együttműködések azonban sosem valósultak meg.

Először a pénzügyi felügyelet, nem sokkal később az igazságügyi minisztérium is felkereste az alapítókat. Mindhárman előzetes letartóztatásban várják az ügy folytatását. Azt csak remélni tudjuk, hogy a világ egyik legsikeresebb ökölvívója legközelebb ügyesebben választja ki, hogy melyik kripto projektet veszi a szárnyai alá.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img