Csalásra készült az ICO, aminek Mayweather az arca

Megosztom

A világhírű bokszoló, Floyd Mayweather nemrég egy ICO mellé állt, az ismertségével, befolyásával igyekezett segíteni a munkát. Most azonban kiderült, hogy a projektgazdák csalásra készültek, a hatóságok le is foglaltak 60 000 000 dollárt.

Raymond Trapani, Sohrab Sharma és a jó eséllyel magyar származású Robert Farkas a vád szerint arra készült, hogy a token sale során összeszedett tőkét egyszerűen elvegyék a befektetőktől. A vád összeesküvés, a hatóságok félrevezetése és sikkasztás.

A Centra “kriptopénz alapú pénzügyi szolgáltatások” ígéretével kezdte építeni brandjét, a bíróság szerint már az első pillanattól kezdve az volt a terv, hogy a kis és nagybefektetők kriptopénzeit fiat-ra váltsák és eltegyék, anélkül, hogy bármit is megvalósítanának az ígéreteikből.

Ráadásul az ICO során elhallgattak kulcs információkat az érdeklődők elől, sőt, valótlan kijelentéseket tettek fizetési szolgáltatókkal kötött partneri megállapodásokról. A Mastercard és a Visa is szerepelt az ígéretek között, ezek az együttműködések azonban sosem valósultak meg.

Először a pénzügyi felügyelet, nem sokkal később az igazságügyi minisztérium is felkereste az alapítókat. Mindhárman előzetes letartóztatásban várják az ügy folytatását. Azt csak remélni tudjuk, hogy a világ egyik legsikeresebb ökölvívója legközelebb ügyesebben választja ki, hogy melyik kripto projektet veszi a szárnyai alá.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel