Gyorshír: Kína saját, centralizált kriptopénzt fejleszt

spot_img

Március 29-én a kínai jegybank (People’s Bank of China) honlapjára kikerült nyilatkozat szerint továbbra is kemény intézkedésekkel felügyeli a kriptopénzek terjedését és azok kereskedelmét az országban. A jüan védelme és erősítése miatt is szükséges ez a hozzáállás.

Fan Yifei, a PBOC alelnöke. Kattints a képre a nagyobb méretért!

A jegybank alelnöke szerint a saját digitális pénz fejlesztésének fő célkitűzése, hogy folytatódhassanak a jegybanki reformok, erősödjön az innováció és a kutatás-fejlesztés szerepe, és ezt meg is tudják mutatni az állami kriptó segítségével. Nagyon fontos azonban, hogy a jüant, legyen blockchain alapú vagy hagyományos, továbbra is védeni kell a meglévő kriptopénzekkel szemben.

Azért meglepő a jüan védelmének többszöri hangsúlyozása a nyilatkozatban, mert az utóbbi hetekben többször is olvashattunk az új PBOC vezető, Yi Gang pozitív véleményéről a Bitcoinnal kapcsolatban.

Kína, habár az ország területén található a világ legnagyobb kriptobányászati kapacitása, szemptemberben először az ICO-kat tiltotta be egy huszáros vonással, majd novemberben az összes kriptotőzsdét száműzte az ország területéről és elkezdte az állampolgárok külföldi tőzsdékhez való hozzáférésének blokkolását is, a A Kínai Nagy Tűzfal segítségével. A legnagyobb piaci szereplők Hong Kong-ba, Szingapúrba települtek át, a kisebbek pedig leadták a kulcsot. Néhány hónapja arról is érkeztek hírek, hogy a bányászfarmoknak is el kell hagyniuk az országot, mert visszaélnek az olcsó árammal, azonban ezzel kapcsolatban az utóbbi időben gyanúsan nagy csend van.

A kínai állami kriptopénzzel és az okokkal kapcsolatban a következő, Mr. Robot részlet ugorhat be:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img