Folyamatosan növekszik az 1000 BTC-nél többel rendelkező címek száma

spot_img

A coinmetrics.io adatai alapján az utóbbi egy évben még a tőzsdék kizárása mellett is 30%-kal nőtt a legalább 1000 BTC-vel rendelkező címek száma. Az ok a nagybefektetők színrelépése mellett az is lehet, hogy az intézményi letétkezelő szolgáltatások valamint a tőzsdék rizikócsökkentési megoldásként elkezdték “kisebb” részletekben tárolni a gondjaikra bízott bitcoinokat.

Habár a második verzió kézenfekvő magyarázatnak tűnik, az ezer bitcoint tároló címek számának 2018 november-decemberi zuhanáskor látott jelentős megugrása miatt az első verziót sem vethetjük el:

1000-nél több BTC-t tároló címek (feketével) alakulása az árfolyamhoz (sárga) képest. Forrás: Coinmetrics Pro (Coindesk)

A Glassnode adatai alapján is 30% növekedés történt egy év alatt, a mai napon pontosan 2146 cím rendelkezik 1000+ bitcoinnal, összesen pedig a teljes készlet 41,81%-ával. Érdemes néha ránézni a kibányászott bitcoinok eloszlását is bemutató “Bitcoin Rich List” gazdaglistájára, melyből kiderül, hogy 0.1 BTC birtoklásával ma még épp be lehet kerülni a felső 10%-ba mennyiségek tekintetében:

Ahogy a kriptopénzek egy általánosan elfogadott és szabályozott befektetési eszközosztállyá válnak, úgy fog növekedni azon “bálnák” száma, akik pusztán diverzifikációs és biztosítási (fedezeti) célból nagyobb mennyiséget tartanak.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img