Engedélyeket kapott a Binance El Salvadorban

spot_img

A Binance lett az első teljesen engedélyezett kriptotőzsde El Salvadorban, miután megkapta a bitcoin szolgáltatói engedélyt (Bitcoin Services Provider – BSP) az ország központi bankjától (Banco Central de Reserva), valamint a digitális eszközszolgáltatói engedélyt (DASP), a Digitális Eszközök Nemzeti Bizottságától (Comisión Nacional de Activos Digitales).

Daniel Acosta, a Binance Kolumbiáért, Közép-Amerikáért és a Karib-térségért felelős vezérigazgatója elmondta, hogy az engedély lehetővé teszi a tőzsde számára, hogy bővítse termékeit és szolgáltatásait a kriptobarát országban. Hozzátette, hogy:

“Ez egy nagyszerű lehetőség arra is, hogy szorosan együttműködjünk a kormányzati hatóságokkal a kriptoeszközök elfogadásának támogatása érdekében az országban, elősegítsük a pénzügyi befogadást, az innovációt és biztosítsuk az ügyfelek védelmét.”

Min Lin, a Binance latin-amerikai vezetője is kommentálta az eseményt: “Megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk ezt az engedélyt. A Binance továbbra is együttműködik a szabályozó ügynökségekkel szerte a világon, hogy támogassa a kripto- és blokklánc ipart.”

Kapcsolódó cikkek:

A világon elsőként, 2021-ben fogadta el a bitcoint, mint törvényes fizetőeszköz El Salvador. Azóta a latin-amerikai ország 2381 BTC-t halmozott fel, több mint 70 millió dollár értékben, a Buy Bitcoin Worldwide adatai szerint. A kormány számos kripopárti intézkedést is bevezetett, köztük egy olyan törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az ország számára, hogy bitcoin fedezetű kötvényeket bocsásson ki. Mindezek ellenére a BTC elfogadottsága továbbra is alacsony az országban, mivel a polgárok még mindig megkérdőjelezik a kriptovaluta előnyeit.

https://twitter.com/AsambleaSV/status/1402514537648164866

Binance helyzete a nagyvilágban

A Binance több joghatóságban, 18 országban, – El Salvador-i engedélye a legszélesebb körű – szerzett már jóváhagyást és regisztrációt, köztük Dubaiban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Japánban és Svédországban.

Múlt hónapban a Binance több európai országból, köztük az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Ciprusról kényszerült kivonulni, mivel nem kapott megfelelő hatósági jóváhagyást a további működéshez.

Ezen kívül a kriptotőzsde, mint ismeretes, szabályozási nehézségekkel küzd az Egyesült Államokban, ahol az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), valamint több más szabályozó hatóság vádat emelt ellene az állítólagos helyi előírásoknak való megfelelés hiánya miatt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Digitális eszközszolgáltatási engedélyt kapott a Bitfinex El Salvadorban

/cryptoglobe, cryptoslate, kripto city, binance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img