Engedélyt kapott Svédországban a Binance

spot_img

A Svéd Pénzügyi Felügyeleti Hatóság csütörtökön közölte, hogy mostantól pénzügyi intézményként nyilvántartásba vette a Binance kriptotőzsdét. A felügyelet számos szabályozási törvénynek és egyéb más pénzügyi tevékenységeknek megfelelően elfogadta a Binance Nordic AB regisztrációs kérelmét, azonban a platformon elhelyezett eszközökre nincs betéti garancia.

A nyilvántartásba vétel nem egyenlő azzal, hogy a tőzsde a pénzügyi hatóság felügyelete alatt állna, de lehetőséget ad arra, hogy bármikor ellenőrizhetik, megfelel-e a hatályos pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni előírásoknak. A Binance Nordic által devizaváltóként kezelt kriptoeszközök továbbra sem szabályozottak a skandináv államban.

Ez ügyben Svédország teljes mértékben át fogja venni az EU-s jogszabályokat és további követelményeket fog kérni a hasonló regisztrációs folyamatok során. “Gondosan ügyeltünk arra, hogy a Binance Nordics AB ez irányban a megfelelő kockázati és pénzmosás elleni szabályzatot alkalmazza, hogy megfeleljen ezeknek a szigorú szabályoknak”nyilatkozta Roy van Krimpen a Binance régiós vezetője.

“A regisztráció lehetővé teszi a Binance számára, hogy svéd nyelvű weboldalt indítson, és egyéb más módon érje el a skandináv ország fogyasztóit” – mondta a Reutersnek Per Nordkvist, a Svéd Pénzügyi Felügyelet banki részlegének helyettes vezetője.

Svédországi nyilvántartásával a Binance immár 15 joghatóságban kapott szabályozói engedélyt vagy jóváhagyást, köztük több Európai Uniós államban, valamint Ausztráliában és Új-Zélandon. Svédország lett a hetedik uniós tagállam, amelyben a Binance engedélyt kapott, Franciaország, Olaszország, Litvánia, Spanyolország, Lengyelország és Ciprus mellett. A Binance eddig megszerzett licensz és regisztrációs listáját itt találod meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin fizetési lehetőség az ukrán gyógyszertárakban a Binance Pay segítségével

/reuters, binance, prnewswire, fi.se, cryptoflies.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img