Péntek 13, bitcoin 21

spot_img

Pénteken is tovább folytatódott a január 1-je óta  tartó emelkedés. A bitcoin árfolyama az éjszakai órákban már a 21 000 dolláros árfolyamot kóstolgatta, amivel megközelítette azt a szintet, amit a novemberben bedőlő második legnagyobb kripto tőzsde, az FTX csődje miatt vesztett el.

Az újabb ugrást egy kedvező fejlemény is támogatta. Justin Sun, a Tron alapítója úgy nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy segítséget nyújtana a bajba került Genesis-nek, pontosabban a cég anyavállalatának számító Digital Currency Group-nak (DCG).

A DCG az iparág egyik legnagyobb szereplőjeként ~3 milliárd dollár adósággal rendelkezik, melyek közül a legnagyobb figyelmet az amerikai Gemini kripto tőzsde felé meglévő 900 milliós tartozás kapta. Ezzel kapcsolatban tegnap az amerikai tőzsdefelügyelet is eljárást indított leányvállalatuk, a Genesis ellen.

Sun azt mondta, hogy egymilliárd dollár értékben hajlandó lenne megvásárolni a DCG bizonyos üzletrészeit. A DCG 160 kriptós vállalkozásban rendelkezik részesedéssel, emellett pedig ők üzemeltetik az iparág egyik legnagyobb hitelező platformját (Genesis), illetve a legnagyobb bitcoin befektetési alapot is, a 635 000 bitcoint kezelő Grayscale-t.

Sun a kripto világ egyik legmegosztóbb személyisége, akihez sok kétes ügylet és projekt köthető. Legutóbb az általa nemrégiben megvásárolt Huobi kapcsán írtunk róla.

Ha Sun és a DCG nyélbe ütik a megállapodást, az ezért kifizetett összeg elegendő lehet arra, hogy kártalanítsa a Gemini több mint 300 000 ügyfelét, akik a Genesis miatt vesztették el a kriptóban tárolt vagyonukat. Részben ez a fejlemény is hozzájárult ahhoz, hogy a kriptók egy újabb lépést tegyenek felfelé, amivel a kripto piac nagysága ismét átlépte az 1000 milliárd dolláros összértéket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Miatta tiltotta be Kína a bitcoint

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img