Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • Új felvételi hullámot tervez a Binance. 2023-ra az első számú tőzsde 15-30%-kal növelné a személyi állomány létszámát – mondta Changpeng Zhao egy mai, Svájcban rendezett kripto konferencián.
  • A Svéd Pénzügyi Felügyeleti Hatóság csütörtökön közölte, hogy mostantól pénzügyi intézményként nyilvántartásba vette a Binance kriptotőzsdét. A felügyelet számos szabályozási törvénynek és egyéb más pénzügyi tevékenységeknek megfelelően elfogadta a Binance Nordic AB regisztrációs kérelmét, azonban a platformon elhelyezett eszközökre nincs betéti garancia.

Binance.US

A Binance.US még tavaly decemberben állapodott meg a Voyager eszközeinek a megvásárlásáról, miután a cég, az azóta már csődbe ment FTX-el kötött megállapodása meghiúsult. A kedvező bírói döntésnek köszönhetően, a csődbe ment kriptohitelező által javasolt üzlet egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz.

Nexo

Csütörtök délután láttak napvilágot Bulgáriából olyan hírek, hogy Szófiában nemzetközi akció zajlik, pénzügyi bűncselekmények, pénzmosás és az Oroszország elleni nemzetközi szankciók megsértése miatt. A hírekben a Nexo-t is megemlítették.

Inlock

Az Inlock, a 2023. január 1-én kiadott “Helyreállítási és Szerkezetátalakítási Tervben” megfogalmazott feltételeknek megfelelően, elkezdte a reboot platformra történő migráció előregisztrációs folyamatait. Akik érintettek a migrációs folyamatokban, a következő napokban értesítést fognak kapni emailben.

Gemini

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Hivatala vizsgálatot indított a Gemini kripto tőzsde és a Genesis hitelező platform ellen.

Piaci zanza

A kripto piac nagy elánnal vágott neki az idei évnek. Miközben a hagyományos piacok az első héten többnyire oldalazva várták, hogy a nagyobb befektetők visszatérjenek az év végi szabadságukról, a vezető kriptovaluták kisebb, de határozott lépésekkel haladtak felfelé.

Felgyorsultak az események a Digital Currency Group kapcsán. Néhány napja nyilatkoztak arról, hogy felfüggesztik a vagyonkezeléssel foglalkozó leányvállalatának, a HQ Digital-nak a működését. Múlt héten szombaton, pedig a Bloomberg hozott le egy írást, miszerint állítólag már vizsgálatok is folynak a DCG-vel szemben állami szinten.

Rég nem látott lendülettel indult a hét, mely során számos alt árfolyama több tíz százalékos növekedést ért el. Már múlt héten vasárnap kezdetét vette az akció, a két nap alatt elért hozam akár a 100%-ot is meghaladhatta.

Fontos határvonalnál az ethereum

A felfokozott piaci hangulat miatt nagyobb kilengésekre lehetett számítani az amerikai inflációs adatok érkezésekor.

El Salvador országgyűlése mérföldkőnek számító törvénycsomagot – az ún. Vulkán-törvényt – fogadott el, amely jogi keretet biztosít egy bitcoin-alapú kötvényhez, amit az államadósság visszafizetésére és egy tervezett “Bitcoin-város” építésének finanszírozására használnának fel.

A kínai jegybank (PBOC) első ízben szerepeltette a központi banki digitális valutát (CBDC) a hivatalos készpénz állományáról szóló jelentésében.

Nagy várakozás előzte meg a csütörtöki inflációs bejelentést, amely végül nem hozott meglepetést. Az esemény során az előzetesen várt 6.5%-os éves adatot hozták nyilvánoságra.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img