Fontos határvonalnál az ethereum

spot_img

Nagy érdeklődés előzte meg, a jegybank elnökének tegnapi beszédét, aki az intézmény tervezett lépései helyett olyan általános dolgokról beszélt, mint a jegybank függetlensége és a környezetvédelem.

Miután nem volt ami visszafogja az árfolyamokat, kedden sem került sor nagyobb korrekcióra. A hagyományos piacok indexei mellett a bitcoin és az ethereum árfolyama is tovább kúszhatott felfelé.

Az ethereumot ma hajnalban már csak egy hajszál választotta el a két hónapja kialakított oldalazó sáv tetejétől. Ennek átlépése az elmúlt hónapokban további 20-50%-os emelkedésekhez vezetett, a régió azonban természetes ellenállásként viselkedve akár meg is akaszthatja a menetet.

A nagy kérdés, hogy a holnap délután érkező amerikia inflációs adatok milyen hatást gyakorolnak majd a piacokra, támogatják-e a jelenleg uralkodó pozitív hangulatot. Az utolsó két esetben sajnos nem segítették az emelkedést.

Inflációs bejelentések hatása az elmúlt egy évben

Néhány nagyobb összegben kereskedő trader azonban további növekedésre számít. Az elmúlt két napban a Deribit, az OKX és Bybit opciós kereskedést is lehetővé tevő platformjairól érkező beszámolók szerint rég nem látott összegben értékesítettek további bitcoin emelkedésre spekuláló szerződéseket.

Ezek a január 27-i határidővel rendelkező, százmilió dolláros nagyságrendben megtett (call) kötések akkor válnának nyereségessé, ha a bitcoin árfolyama valamikor, de legkésőbb a megadott dátumig elérné a 18 000 – 19 000 dolláros árfolyamot.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img