Az elnök beszéde is hatással lehet a piacok délutáni reakciójára

spot_img

A felfokozott piaci hangulat miatt egyébként is nagyobb kilengésekre lehetne számítani az amerikai inflációs adatok délutáni érkezésekor, ám egy másik esemény egy plusz csavart is adhat a történetnek.

A 14:30-kor érkező számok után, 16:00-kor az Egyesült Államok elnöke is beszédet tart, aminek témája szintén az infláció lesz. A korábban nem tervezett felszólalás néhány órája tűnt fel az elnök hivatalos programjában.

Decemberben 7.1%-os éves infláció került bejelentésre, a nagyobb pénzintézetek elemzőinek konszenzusa szerint ma 6.5%-os adat láthat napvilágot.  Az elmúlt év során ilyen reakciók születtek a bejelentésekre, amiket a kripto piacok is lekövettek.

A bitcoin árfolyama ma hajnalban ismét ugrott egyet, és elérte az FTX összeomlás óta kialakult oldalazó sáv tetejét, így ennek a kulcs szintnek a szomszédságában várhatja ki a délutáni bejelentést. Ha sor kerül rá, az innen való kitörés intenzív lehet, mert sok shortoló helyezett el stop loss-t a szabad szemmel is jól látható régió fölött, amiket további növekedés esetén kényszeresen zárniuk kellene.

Az ethereum tegnap érte el a bitcoin által most felvett pozíciót és csütörtök hajnalban sikeresen ki is tört onnan, így némiképp kedvezőbb helyzetből futhat neki a délutáni eseményeknek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img