Egymillió dollárt kért a Cápák Között kripto befektetője

spot_img

Vasárnap este egy kriptós befektetésekben utazó vállalkozó kért egymillió dollárt a Cápák Között házigazdáitól.

Milliárdos vállalkozók alkotják a cápák csapatát

Az RTL-en futó show-műsorban befutott magyar üzletemberek (vagyis a Cápák) adnak lehetőséget arra, hogy rábeszéljék őket, hogy beszálljanak egy éppen induló, vagy már működő, de a gyorsabb fejlődéshez anyagi támogatást kérő vállalkozásba.

A vendégeknek először a cégük bevételteremtő képességéről kell meggyőzniük a nagyhalakat, amit siker esetén követhet az alkudozás, a kért befektetésért ugyanis valamekkora tulajdoni részt kell átengedni a Cápáknak.

A vasárnap esti adás egyik szereplője Soós Dávid, egy kriptopénzekben utazó befektető cég, a Blockwheels Capital képviselője volt.

“Egymillió dollárért érkeztünk, amiből 4-5 év alatt minimum 3.5 millió dollárt tudunk nektek csinálni.” – hangzott Dávid ajánlata, amit később azzal egészített ki, hogy 500 000 dollárért 5%-os tulajdoni részt ajánlana fel a cégéből.

Bemutatkozása alapján Dávid 5 éve foglalkozik kriptovalutákkal, és áldozata volt egy kripto tőzsde csődjének is.

Az ajánlatra elsőként Moldován András reagált, aki korábban tőzsdei- és ingatlanbefektetésekkel foglalkozott, később pedig az élelmiszeriparhoz köthető vállalkozásai révén vált befutott üzletemberré.

“Tudod, nekem az a véleményem – és én egyébként egy tőzsdei bróker cég tulajdonosa voltam – hogy az ilyen irreális hozamoknak az ígérete önmagában bűncselekmény. Ilyet nem mondunk az ügyfeleknek, alapkezelőként nem szabad ilyet mondani.

Ehelyett az kellene, hogy megmondod a regisztrációs számát az alapotoknak, amivel a Magyar Nemzeti Banknál be van jegyezve, és megmutatod az elmúlt év hozamát, amit nyilván közzé kell tenni.”

Dávid ennek kapcsán bemutatott egy grafikont, ami szerint 2022 májusa és októbere között 36,14%-os hozamot értek el.

Moldován András: És ez hol volt közzétéve?

Soós Dávid: Például most itt.

Moldován András: Nem, egy alapkezelőknek a teljesítményét hivatalosan közzé kell tenni, nyilvánosan elérhető, nyomtatott formában is. Ez hol történt meg?

Soós Dávid: Mi ugye nem vagyunk alapkezelő…

Moldován András: Tehát nincs is az a dolog, amiről beszélsz.

Soós Dávid: Van egy AKG nevű szervezet, ami több száz alapot üzemeltet világszerte. Mi is hozzájuk csatlakoztunk, nekik van meg minden licenszük, minden engedélyük.

Moldován András: És ezek milyen befektetések?

Soós Dávid: Ezek kripto befektetések. Fiat valutát kriptóra váltunk, de csak a top 20-al foglalkozunk, hogy csökkentsük a kockázatot.

Moldován András: Megmondanád a 16. kriptovaluta nevét?

Soós Dávid: Nagyon gyorsan változik, ezért most így fejből nem tudnám megmondani.

Moldován András: Szerintem fejből négyet sem tudnál mondani, a Dogecoin-nál elakadnál.

Moldován András: Ez az egész, amit beszélsz nekem kamu, én kiszállok.

A többi Cápa szintén elutasította az ajánlatot, és nem kívánt pénzt fektetni a vállalkozásba. Hozzászólásaik alapján többen is szkeptikusak voltak a kriptók jövőjével kapcsolatban, és gyanúsnak találták a biztosra ígért, több száz százalékos hozamról szóló ajánlatot.

Személyes tapasztalataink, és a hozzánk érkező olvasói levelek alapján elmondhatjuk, hogy a biztos hozamot ígérő kriptós befektetések 99.99%-a a befektetett tőke elvesztését szokta eredményezni, ezért mi sem javasolnánk senkinek, hogy pénzt fektessen egy olyan vállalkozásba, ami ezzel hirdeti magát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Miatta tiltotta be Kína a bitcoint

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img