A Hodlnaut hitelezői elutasították a szerkezetátalakítási tervet

spot_img

A Hodlnaut hitelezői elutasították a vállalat szerkezetátalakítási tervét, közölte január 13-án a Bloomberg. A bírósági beadványok szerint a hitelezők a cég felszámolását részesítik előnyben, szerintük az jobban szolgálná az érdekeiket.

A javasolt szerkezetátalakítási terv lehetővé tette volna, hogy a Hodlnaut ideiglenes igazgatói továbbra is irányítsák a vállalatot. A felszámolás “maximalizálná a vállalat fennmaradó, rendelkezésre álló vagyonát” – írta az Algorand Alapítvány a beadványban.

A Hodlnaut még augusztusban állította le a ki- és befizetéseket, a swap ügyleteket, mivel likviditási válságba került az UST stabilcoin összeomlása után. A cég közel 190 millió amerikai dollár veszteséget szenvedett el, miután a Terra algoritmikus stabilcoin értéke közel a nullára esett.

A hitelező gondjai a Terra ökoszisztéma tavalyi összeomlásából eredtek, amellyel kapcsolatban a Hodlnaut igazgatói alábecsülték kitettségüket és hamis tényeket közöltek ez ügyben. Tavaly novemberben az igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálatokat indítottak az igazgatók ellen bűncselekmény gyanúja miatt.

A Terra bukása dominó effektust idézett elő az egész kriptopiacon, elindítva a kripto cégek összeomlásának láncolatát, a Three Arrows Capital-tól, a Celsius Network és a Voyager Digital kriptohitelezőkön keresztül, egészen az FTX-ig.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csalás miatt nyomoznak Hodlnaut háza táján

/cointelegraph, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img