Csalás miatt nyomoznak Hodlnaut háza táján

spot_img

A szingapúri rendőrség kereskedelmi ügyek osztálya 2022. november 23-án vizsgálatot indított a Hodlnaut és igazgatói ellen az 1871. évi büntető törvénykönyv szerinti bűncselekmények gyanúja miatt.

2022 augusztusa és novembere között a rendőrség több bejelentést kapott, amelyek azt állították, hogy Hodlnaut és/vagy igazgatói hamis állításokat tettek egy bizonyos kriptovaluta felé való kitettségükkel kapcsolatban. A rendőrségi jelentések alapján a CAD az 1871. évi büntető törvénykönyv 417. és 424A. szakasza alapján lehetséges csalás miatt nyomoz a Hodlnaut és igazgatói ellen.

Ha a károsultak közt szerepelsz, online az alábbi linkre kattintva tudsz bejelentést tenni. A bejelentés során és a panasz mihamarabbi kivizsgálásának érdekében csatold be a Hodlnaut-hoz kapcsolódó tranzakciós dokumentumokat is. Ezek a dokumentumok tartalmazhatják a Hodlnaut felé teljesített és a Hodlnaut-tól kapott be- és kifizetések nyilvántartását, valamint a Hodlnaut-tal folytatott levelezéseket.

A Hodlnaut még augusztusban állította le a ki- és befizetéseket, a swap ügyleteket, mivel likviditási válságba került az UST stabilcoin összeomlása után. A cég közel 190 millió amerikai dollár veszteséget szenvedett el, miután a Terra algoritmikus stabilcoin értéke közel a nullára esett.

Ehhez kapcsolódó fejlemény, hogy egy november 11-i nyilatkozat szerint a vállalat eszközeinek mintegy 25%-a központosított tőzsdéken volt szétszórva, ami körülbelül 18,47 millió dollárnak felel meg. A tőzsdéken tárolt összeg több mint 71%-át a most csődbe ment FTX tőzsdén tartották. A menedzserek megpróbálták áthelyezni az eszközöket az FTX-ről más platformokra, de ez nem sikerült a közlemény szerint. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A Hodlnaut is bezárta kapuit

/forkast news, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img