Törölték a Binance leányvállalatának engedélyét Britanniában, de ténylegesen sosem működött ott a cég

spot_img

A Binance Markets Limited (BML), a Binance egyesült királyságbeli leányvállalata hivatalosan is töröltette a regisztrációját a Financial Conduct Authority (FCA) hatóságnál.

A regisztráció törlését követően az FCA nem engedélyezi a Binance egyetlen egységének sem, hogy bármilyen szolgáltatást nyújtson az Egyesült Királyságban – közölte a szabályozó hatóság a honlapján.

Az FCA szerint a hatóság 2023. május 30-án erősítette meg a Binance törlési kérelmét.

“Az engedélyek törlésének befejezését követően a cég már nem rendelkezik az FCA engedélyével” – jegyezte meg a szabályozó hatóság június 7-i frissítésében.

A Binance Markets Ltd. regisztrációjának törlése nincs hatással a Binance kriptotőzsdére, mivel az sosem működött az országban – közölte a Binance egyik regionális vezetője.

Ilir Laro, a Binance brit és európai növekedésért felelős regionális menedzsere azzal érvelt, hogy a BML soha nem folytatott „semmilyen típusú szabályozott üzleti tevékenységet” az Egyesült Királyságban. Hozzátette:

„A BML-t még 2020-ban sikeresen felvásárolta a Binance Group, azzal a szándékkal, hogy szabályozott vállalkozást indítson az Egyesült Királyságban. Ez a kísérlet azonban nem járt sikerrel, és azóta is parkolópályán van a vállalat”.

Laro vasárnap a Twitteren arra is felhívta a figyelmet, hogy a Binance még mindig öt szabályozott egységgel rendelkezik Európában, köztük Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Svédországban. “Mivel a MiCA 2024-25-ben lép hatályba, a fókuszt a felkészülésre helyezzük át, hogy egész Európában konszolidálódjunk” – jegyezte meg.

A Binance-nek korábban voltak szabályozási problémái az Egyesült Királyságban. Az FCA 2021-ben utasította a Binance-t, hogy állítsa le az országban folytatott tevékenységét.

Franciaországban nyomozás indult a Binance ellen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img