Újabb ETF kérelem jöhet, folytatódik a harc az emelkedésért

spot_img

Az amerikai hosszú hétvége után keddtől ismét teljes aktivitással folytatódhat a kereskedés. A bitcoin a BlackRock pénteki bejelentése óta emelkedni kezdett, ám egyelőre még továbbra is az elmúlt 3 hónapban rá jellemző süllyedő pálya keretein belül mozog.

Rövid távon a múlt heti kereskedési hét csúcspontjára érdemes odafigyelni, amit június 17-én, szombaton ért el az árfolyam. A már említett és a bitcoin számára mondhatni történelminek számító bejelenés után ezt a határvonalat kellene elsőként leküzdeni a további emelkedéshez. Amíg ez alatt maradunk, továbbra is a medvék dominálnak

Tegnap és ma hajlanban néhány órán át e fölött, a kedd délelőtti órákban viszont már ez alatt folyt tovább a kereskedés. Hamarosan kiderülhet, hogy a bikák, vagy a medvék nyerik-e az ütközetet.

A következő napok gazdasági eseményei, amelyeken elhangozhatnak olyan információk, amelyek hatással lehetnek a piacokra:

  • Szerda 16:00: az amerikai jegybankelnök beszámolója Washingtonban a szervezet munkájáról (1. meghallgatás)
  • Csütörtök 14:30: munkanélküliségi statisztikák
  • Csütörtök 16:00: az amerikai jegybankelnök beszámolója Washingtonban a szervezet munkájáról (2. meghallgatás)

Kripto specifikus események lehetnek, de egyelőre még csak pletyka szinten beszélnek róluk, hogy a BlackRock után az ugyancsak a világ legnagyobb befektetéskezelői közé tartozó Fidelity is hamarosan beadhatja kérelmét egy spot ETF indítására. Negatív fejleményként pedig azt rebesgetik, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium is fellépést tervez a Binance ellen és ezzel kapcsolatban már több európai (francia, brit) szabályozó szervvel is együttműködhet.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img