FTX fejlemények: kaszálnak az ügyvédek, de júliusban már kezdődhet a kártérítési kérelmek regisztrációja

spot_img

Heti 3 – 3.5 milliárd forintra rúgnak a tavaly bedőlő FTX kripto tőzsde jogi és tanácsadói költségei. Mindez egy június 15-én közzétett dokumentumból derült ki, ami az ügyben eljáró felek február, március és április hónapokra vonatkozó kiadásait tartalmazza.

A csődeljárás alatt álló FTX-nek 3 hónap alatt 121.8 millió dollárt, vagyis heti átlag 10 milliót számláztak ki a partnerei, amit az eddig visszaszerzett felhasználói pénzekből kell majd kifizetni. A legnagyobb tételeket az FTX-et képviselő Sullivan & Cromwell ügyvédi iroda (37.6 millió dollár) és az Alvarez and Marsel (37 millió dollár) jogi tanácsadó cégek jelentették, akik ezeken felül további 1.1 millió dollár (~350 millió forint) értékű étkezési, utazási és egyéb költségtérítésre is igényt tartanak.

“Szerkezetátalakítási tanácsadóként a követeléseik és kompenzációik “szuper rangúak” és felülmúlják a többi követelést, beleértve az ügyfelekét is.”mondta egy ezzel kapcsolatban nyilatkozó szakértő, utalva arra, hogy ha kezdetét veszik a kártérítések, az ügyvédek lehetnek az elsők, akiket kifizetnek

Az FTX károsultak számára viszont egy felcsillanó fényt jelenthet az alagút végén, hogy július első napjaiban már elindulhat az a weboldal, ahol hivatalosan is benyújthatják a kártérítési kérelmeiket.

A már jelenleg is elérhető claims.ftx.com még nem üzemel, de ha egy néhány napon belül lezáródó jogi folyamat során jóváhagyják, akkor ezen keresztül vehetik majd kezdetüket a regisztrációk a jövőbeli kifizetésekre. Az ezzel kapcsolatos további fejleményekről oldalunkon is beszámolunk.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img