Második aranylázban reménykednek a bitcoinbefektetők

spot_img

A kripto piac a hétvégén is a BlackRock pénteki bejelentésének lázában égett. A tervezett spot ETF-el kapcsolatban több érdekes elmélet és statisztika látott napvilágot.

A hatóságoknak a jövő év elejéig kell döntést hozniuk , ami ugyan hosszú idő, ám ezzel kapcsolatban mindenképp kedvező előjelnek tekinthető a BlackRock által benyújtott ETF kérelmek sikerrátája.

A vállalat az elmúlt évtizedek során 576 ETF indításához kért jóváhagyást, melyek közül eddig csak egyetlen egyet utasítottak el.

Ugyancsak sokan felhívták a figyelmet a cég által forgalmazott, és a bitcoin kapcsán egyébként is érdekes SPDR (GLD) ETF-re. A BlackRock fizikai aranyletéteken alapuló befektetési terméke hatalmas sikernek bizonyult. Indulásával az arany egy sokkal könnyebben hozzáférhető megtakarítási formává vált, ami az egész piacra komoly hatást gyakorolt.

A valódi arany ellenértékkel rendelkező ETF bevezetésével (2004. november) az arany árfolyama egy 24 éven át tartó oldalazás után tört ki és kezdett egy több éven át tartó emelkedésbe.

Sokan reménykednek abban, hogy a bitcoin esetében is hasonló hatást vált majd ki az igazi bitcoin ellenértékű spot ETF bevezetése, amibe egy hagyományos piacokon elérhető és szabályozott termékként a jövőben már bárki befektethetne, és amivel a bitcoin hivatalosan is elismert megtakarítási formává válhatna.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

Nyereményjáték: 1 bitcoint szerezhet, aki megnyom egy gombot

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img