A Binance kivonul Hollandiából, júliustól az itt élők sem használhatják tovább az oldalt

spot_img

Külhoni olvasónkat is érintheti, hogy a legnagyobb kripto tőzsde péntek délelőtt bejelentette, megkezdi kivonulását a holland piacról. A Binance tegnap óta egyáltalán nem fogad új regisztrálókat az országból, a meglévő ügyfeleik számára pedig már csak 1 hónapig, július 17-ig biztosítják a kereskedés feltételeit, ezt követően már csak az itt tárolt kriptók kiutalására lesz lehetőségük.

A tőzsde indoklása szerint mindent megtettek azért, hogy virtuális eszközkezelő-szolgáltatóként (VASP: Virtual Asset Service Provider) regisztrálják magukat, de nem tudták megszerezni a szükséges engedélyeket, ezért kénytelenek beszüntenti a működésüket. A Binance ettől függetlenül továbbra is azon fog dolgozni, hogy visszatérhessen a holland piacra.

A tőzsde által publikált közleményben kiemelték, hogy Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Svédországban, Lengyelországban és Litvániában már előrehaladott állapotban lévő tárgyalásokat folytatnak a helyi szabályozókkal, és céljuk, hogy a teljes EU-s térségben működő szolgáltatóvá váljanak. Ennek kapcsán tegnap ellentmondásos hírek láttak napvilágot, ugyanis olyan híresztelések jelentek meg a médiában, melyek szerint Franciaországban pénzmosás miatt vizsgálódhatnak a tőzsdével szemben.

Visszatérve a holland kivonulásra, az érintett felhasználókat emailben fogják tájékoztatni a további teendőkről.

Nem a Binance az egyetlen, ami hasonló okokból volt kénytelen elhagyni az országot. A legnagyobb kripto opciós kereskedő platform, a Deribit ugyancsak a regisztráció nehézségei miatt helyezte át székhelyét Panamába.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Nyereményjáték: 1 bitcoint szerezhet, aki megnyom egy gombot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img