A Binance kommentálta a francia eseményeket: FUD

spot_img

A Binance – a világ legnagyobb kriptotőzsdéje – gyorsan reagált azokra a Párizsból érkező hírekre, amelyek szerint a tőzsdét a francia szabályozó hatóságok pénzmosás miatt vizsgálják.

A tőzsde közölte, hogy a szóban forgó vizsgálat egyszerűen a szabályozó hatóságok rutinszerű helyszíni látogatása volt. A Binance azt is állította, hogy ez az eljárás része az ország szabályainak, hozzátéve, hogy minden pénzügyi intézményt alávetnek ennek. A tőzsde azonban nem pontosította a bűnüldöző szervek által lefolytatott vizsgálat tárgyát és a korábbi hírekben felmerült hardverek és dokumentumok lefoglalását sem kommentálta.

Mindazonáltal biztosította, hogy ügyfeleinek adatait “biztonságban tartják”. A tőzsde hozzátette továbbá, hogy a hatóságok csak “dokumentált megfelelő indoklással” férhetnek hozzá.

A közleményben ez áll:

„A múlt héten helyszíni látogatást tettek nálunk az illetékes hatóságok. A Binance, mint mindig, teljes mértékben együttműködő volt, és ennek megfelelően teljesítettük kötelezettségeinket. Továbbra is szorosan együttműködünk a szabályozókkal és a bűnüldöző szervekkel minden folyamatban lévő jogi megfelelési követelmény betartásában…”

Sőt, még a Binance vezérigazgatója – Changpeng Zhao, más néven CZ is beszélt az ügyről a Twitteren. A vezérigazgató a híreket FUD-nak nevezve kijelentette, hogy a „meglepetésszerű látogatás nem hír”.

“A Binance France teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal. A Binance nem az egyetlen kriptopénzes vállalkozás, amelyet ellenőriztek. Ez történt más ismert kriptoós cégekkel is Párizsban. A Binance Franciaország továbbra is a zászlóshajónk Európában. “

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img