Az FTX eladások bejelentése sem adott újabb irányt a kripto piacnak

spot_img

A bíróság szerda este engedélyt adott az FTX kripto vagyonának értékesítésére. Az eladás várhatóan lassan, több hónap alatt fog végbemenni. Bár papíron ezt nem rögzítették, a tegnapi meghallgatáson szóban utaltak arra, hogy 2024 második negyedévének végéig megpróbálják lezárni a folyamatot.

A döntés szerint ezen és a jövő héten 50 millió dollárban, azt követően pedig heti 100 millió dollárban maximalizálják az eladható kripto mennyiséget, hogy ne döntsék be az árfolyamot. Bizonyos coinok esetében heti 200 millióra is felmehetnek, de erre külön engedélyt kell kérniük a hatóságoktól.

Az eladást végző Galaxy Digital a bitcoin és ethereum esetében szabadon dönthet arról, hogy a piaci körülményeknek megfelelően olyan shortokat nyisson, amivel egy esetleges lejtmenet során védheti a készletek dollárban kifejezett értékét (hedge), ám bármilyen más művelethez engedélyt kell kérniük egy felügyelő bizottságtól. A kripto eladások végrehajtásáról szintén 10 nappal előre kell tájékoztatniuk a hatóságot, ám ezekről nem fognak nyilvános bejelentéseket tenni, mert szerintük ezzel befolyásolnák az árfolyamok természetes alakulását.

A tegnapi nap folyamán ugyancsak fontos eseménynek ígérkezett az amerikai inflációs adatok érkezése, amelyek a pénzromlás enyhe növekedését mutatták, ám végül sem ez, sem az FTX eladásokkal kapcsolatos hírek nem adtak újabb irányt a kripto piacnak.

A bitcoin továbbra is az immár egy hónapja tartott sávjában mozog, ahonnan felfelé és lefelé is próbálkozott már kitöréssel, az elmozdulásokat azonban minden esetben gyors hátraarc követte. Ha kockázatok nélkül szeretnéd magad próbára tenni ezen a csapongó piacon, most kihasználhatod a Bybit demó számlás versenyét, aminek nyertese 500 USDT-vel gazdagodhat.

Demo számlás kereskedési verseny a Bybit-en

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img