Tokenizációs platformot indított a Standard Chartered

spot_img

Az SC Ventures, a Standard Chartered bank befektetési és innovációs ága elindította a Libeara nevű tokenizációs platformját. A Libeara-t különálló szingapúri székhelyű vállalatként jelentette be ezen a héten kedden az SC Ventures. 

“A Libeara egy izgalmas új vállalkozás, a tokenizáció pedig számos eszközosztályt tesz szélesebb körben elérhetővé. Mivel a Zodia Custody és a Zodia Markets révén már intézményi szintű digitális eszköz letétkezelési és tőzsdei szolgáltatással rendelkezünk, a Libeara a következő logikus lépés ügyfeleink kiszolgálása érdekében” – nyilatkozta Alex Manson, az SC Ventures vezetője közleményében.

A Libeara valójában egy szóösszetétel, ami a Liberty (Amerikai Kincstárra utal) és az Aerarium (ókori római kincstár) szavakból tevődik össze. Alapítója és vezérigazgatója Aaron Gwak, aki korábban több mint 16 évig dolgozott a Standard Chartered csoportnál. A Libeara létrehozásának a célja, hogy lehetővé tegye az alapkezelők, kormányok és egyéb kibocsátók számára, hogy valós eszközöket (RWA) digitalizáljanak, vagy akár szabályozott értékpapír tokenek bocsássanak ki.

Olvasd el ezt is:

A Libeara partnerei közé tartozik: a Fireblocks, amely a letétkezelésért felel, a Chainalysis és a Chekk a megfelelőséget biztosítja, valamint az üzleti finanszírozással foglalkozó szingapúri Fazz cég, amely stabilcoinok és a fiat pénz közötti váltást teszi lehetővé.

Tokenizált szingapúri dollár államkötvény alap

A Libeara első partner kapcsolatát a FundBridge Capital-al hozta létre, amely szintén egy szingapúri szabályozott alapkezelő platform. A partnerség lényege, hogy tokenizált szingapúri dollár államkötvény alapot hozzanak létre akkreditált befektetők számára.

“Ez lesz az első alkalom, hogy egy szingapúri dollár államkötvény alapot token formátumban kínáljanak. A hitelesség és a szerkezeti integritás növelése érdekében az alap egy nemzetközi hitelminősítő intézettel fog együttműködni, hogy minősíttesse az alapot. Az ügynökség, mind az alap összetevői mögött lévő eszközminőséget, mind pedig a token struktúrát is felül fogja vizsgálni” – mondta Gwak.

Mára kimondhatjuk, hogy a tokenizáció egy feltörekvő trend, amely a hagyományos pénzügyi szereplők érdeklődését is felkeltette és nagyon úgy nézki, hogy élen járnak benne. November elején az HSBC Holdings indította el tokenizációs platformját, amely elosztott főkönyvi technológiát (DLT) használ a páncéltermében tartott arany tulajdonjogának tokenizálására.

Kapcsolódó cikkünk:

A múlt hónapban a UBS Asset Management jelentette be, hogy egy tokenizált pénzpiaci alapot hozott létre a Szingapúri Központi Bankkal közösen. Szeptemberben a Citigroup közölte, hogy bevezette a Token Services szolgáltatását, amely engedélyezett blokklánc alapú határokon átnyúló fizetési, likviditási és automatizált kereskedelmfinanszírozási megoldásokat, valamint tokenizált betéteket kínál intézményi ügyfeleinek.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Aranyat tokenizál a HSBC

/the block, standard chartered, libeara/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img