Korrigált a bitcoin, de az elemzők továbbra is bizakodnak

spot_img

A bitcoin árfolyama kedd délután egy határozott lépést tett lefelé, amivel ~8%-os mínuszba került az egy héttel ezelőtt beállított idei, 38 000 dolláros csúcshoz képest.

Elemzők szerint ez a megtorpanás, az elmúlt 3 hónap legnagyobb korrekciója lehet az a “dip”, amire eddig sok lemaradó várt, bár a vélememényeik már megoszlanak arról, hogy az esés pontosan hol érhet véget. Vannak, akik nem is a bitcoin, hanem az ethereum grafikonját ajánlják fogódzkodónak. Szerintük a múlt heti BlackRock Ethereum ETF bejelentés hatására sokan dönthettek úgy, hogy ethereumot vásárolnak, vagy tőkeáttételes long pozíciókat nyitnak. Ugyanez történt a bitcoinnál is júniusban, ahol sokan kezdtek vásárlásba a Bitcoin ETF bejelentését követő napok során.

Igaz hogy 2 hónapot (június -> augusztus) kellett rá várni, de az árfolyam a bitcoin esetében végül visszatért az ETF bejelentés előtti szintre, próbára téve a korai vásárlók elköteleződését.

Elemzők szerint elképzelhető, hogy most ugyanez fog lejátszódni az ethereum esetében is, csak hetek és hónapok helyett, mindössze néhány nap leforgása alatt kerül majd sor az akcióra.

Úgy vélik, hogy addig nem ér véget a korrekciós fázis, amíg az ethereum árfolyama nem kerül az ~1910 dolláros régió alá.

Más vélemények szerint nem lesz ilyen mély a visszaesés és rövid időn belül talpra áll a piac. Akárkinek lesz igaza, a korrekciók a trendelő időszakok elválaszthatatlan részei. A kripto piac esetében ezek extrém fájdalmasak is lehetnek, igaz ezek után általában hamar folytatódnak az eredeti irányukba.

Egy elemző példaként gyűjtötte össze a 2016-2017-es és a 2020-2021-es emelkedő szakaszok nagyobb, 20-40%-os léptékű korrekcióit. Jól látható, hogy ha nem is mindennapos, de nem is annyira ritka esetekről van szó.

A bitcoin 2023-ban eddig 3-szor szenvedett el nagyobb, kicsivel több mint 20%-os visszaesést. Ha ismét sor kerül egy ilyen mértékű korrekcióra, a 30 000 dolláros régió alsó negyedébe zuhanhat az árfolyam.

A rövid távon bizonytalan kilátások ellenére az elemzők többsége továbbra is úgy véli, hogy a bitcoin etf engedélyezéséig a BTC árfolyama egy alapvetően emelkedő trendben mozoghat tovább.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Még mindig nem késő: ultraszéles monitort nyerhetsz a legnagyobb kripto tőzsde őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img