Jön a BlackRock Ethereum ETF, óriási kilengések a kripto piacon

spot_img

Tegnap reggel még a bitcoin rally más kripto pénzekre gyakorolt negatív hatására figyelmeztettünk, aztán a nap folyamán valami olyan történt, amire senki sem számított.

Egy elektronikus állami jegyzékben a Blackrock (iShares) neve alatt megjelent egy spot Ethereum ETF indítására utaló bejegyzés. A világ legnagyobb vagyonkezelő cége júniusban ugyanezen a regisztrációs folyamaton ment keresztül, mielőtt hivatalosan benyújtotta volna a spot Bitcoin ETF indítására vonatkozó kérelmét.

A történet alaposan megkavarta a 35 000-ről éppen 38 000 dollárig rallyzó bitcoin által kiosztott kártyákat. A vezető kriptovaluta a délután folyamán korrigálni kezdett, a piac fókusza pedig az ethereum felé fordult.

A bitcoin délutánra kifulladt, a stafétát az ETH vette át

A bitcoin korrekció sok esetben több tíz százalékos kilengésekhez vezetett az alt piacon. A legnagyobb ethereum staking szolgáltatónak számító Lido például 19.75%-os táncot járt, de még hosszasan sorolhatnánk, hogy kik követték a példáját.

Az esti órákban aztán egy újabb emelkedés vette kezdetét, ezt viszont már nem a BTC, hanem az ETH vezette. Az éjszakai repülés leginkább annak volt köszönhető, hogy a Blackrock a késő esti órákban a Nasdaq adatbázisában is regisztrálta az általa indítani kívánt spot Ethereum ETF-et, amivel minden további kétséget eloszlatott a szándékait illetően.A BlackRock az Ethereum ETF kérelmét az amerikai tőzsdefelügyelet felé hivatalosan még nem nyújtotta be, de alighanem erre is napokon belül sor kerülhet. Ennek elfogadása onnantól kezdve akár 9 hónapig, vagy még tovább is elhúzódhat, ez viszont talán már nem is annyira fontos, mert kezdetét veheti a spekuláció. A világ legnagyobb pénzügyi szolgáltatója ethereum befektetési terméket akar indítani, a kérdés tehát már nem az, hogy lesz-e ilyen termék, hanem az, hogy ezt mikor fogják bevezetni.

A történtek érdekes csavart jelentenek az eddig Bitcoin ETF lázban égő kripto piac számára. Ha a bitcoin egy időre megpihen, a hozzá képest eddig relatív gyengén teljesítő altok most az ethereum révén figyelmet, és ezáltal esélyt is kaphatnak a felzárkózásra.

Nyereményjáték: monitort és 600 dollár értékű kereskedési tőkét nyerhetsz a Binance és a Kripto Akadémia őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img