36 000 dollár felett a bitcoin, kezdhetnek aggódni az altok

spot_img

A bitcoin a hajnali órákban átlépte a 36 000 dolláros árfolyamot, ami az elmúlt hetekben már kétszer is megakasztotta a nagy őszi menetelést. Hogy ezúttal egy sikeres kitörésről, vagy csak egy fake out-ról van szó, a következő órákban fog kiderülni.

Az emelkedéssel kapcsolatban egy népszerű elemző egy korábban általunk is említett összefüggésre hívta fel a figyelmet.

Az altcoin / bitcoin piacok jelenleg az összeomlás határán állnak. A jelek szerint a bitcoin dominanciája olyan mértékű erősödésre készülhet, hogy az altok dollárban kifejezett értéke hiába kezd el a bitcoin farvizén emelkedni, a BTC párjaikon mélyrepülés várhat rájuk, vagyis rövidebb távon profitot veszíthet az, aki nem bitcoint tart a portfóliójában, hanem valamelyik alttal próbál meg ügyeskedni.

Az utolsó ilyen alt/btc beszakadásra 2019-ben került sor. Akkor a bitcoin még heteken át uralta a piacot és csak ezután került sor az első mini altszezonra, az altok rövid idő alatt sokszoros növekedést hozó paradicsomi állapotára. Az altpiac ezután újból gyengülni kezdett és végül csak másfél évvel később, 2021-ben talált ismét magára és kezdte el határozottan túltejlesíteni a btc-t.

Ha sor kerül az alt/btc beszakadásra, természetesen lesznek altok, amelyek kivételt képeznek majd a fentiek alól és a letörés után is túlteljesíthetik a bitcoint. És persze a kisebb mértékben, de altokon elért nyereség is nyereség lesz. De a Bitcoin ETF-el kapcsolatos hírek érkezéséig, ami lehet elutasítás, vagy elfogadás is, a nagy képet tekintve valószínűleg továbbra is a bitcoin marad a domináns kriptopénz.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img