Több tucat helyen lehet Magyarországon kriptovalutával fizetni

spot_img

Az elmúlt években robbanásszerűen fejlődött a hazai elektronikus fizetési piac, amelynek köszönhetően napjainkban a vásárlók már közel 30 féle módon fizethetnek a megvásárolt áruért, szolgáltatásért. Az elérhető fizetési megoldások száma a következő években tovább fog nőni köszönhetően a technológia fejlődésének, az új szereplők belépésének, az innovációnak, valamint a szabályozó intézkedéseinek. 

Ezzel összhangban a kereskedőknek, vállalkozásoknak egyre nehezebb lesz majd eldönteni, melyik a legjobb, legköltséghatékonyabb fizetési megoldás számukra. Függetlenül attól, hogy már rendelkezik elektronikus fizetési megoldással a vállalkozás, vagy nem, egyre növekszik az igény a lehetőségek megismerésére, a költségek optimalizálására és a fizetésen túli lehetőségek kihasználására.

Többféle fizetési módok

Az elmúlt évek technológiai fejlődésének, és az új innovációs eredmények (pl. tokenizáció, biometrikus azonosítás) hatására napjainkra a kereskedők és a vállalkozások, a webáruházat üzemeltetők többféle bankkártyás és bankkártya elfogadó terminálos fizetési mód közül választhatnak, nem is beszélve az azonnali fizetési rendszerre épülő, bankszámla alapú fizetési megoldásokról.

Kriptovaluta elfogadás és fizetési lehetőség Magyarországon

A fizetési iparág egyre több szereplője (pl. kártyatársaságok, fizetőkapuk) vizsgálja a kriptovalutákkal történő fizetési lehetőséget is, ám ez a terület még kiforratlan, azonban hónapról hónapra egyre jobban növekszik világszerte. Magyarországon jelenleg körülbelül száz helyen lehet kriptovalutával fizetni. Ezek a helyek jellemzően elfogadják a bitcoint, de egyéb más nagyobb kriptovalutát is.

Bitcoinnal már évek óta lehet fizetni Magyarországon, a kriptobarát vállalkozások száma pedig folyamatosan bővül. A coincolors.co térképe és adatbázisa szerint többféle termékért és szolgáltatásért fizethetünk kriptoval, számos kutyaiskola, kávézó, taxis, méhészet, ügyvéd és alapítvány is integrálta már a kriptos fizetési megoldást. 

Ezen kívül Magyarországon jelenleg 48 bitcoin automata található a coinatmradar.com adatai szerint tíz városban. A fővárosban, Budapesten 31 ATM lehet, valamint kilenc vármegyeszékhelyen, például Békéscsabán, Kecskeméten és Miskolcon használhatjuk ezeket az ATM-eket. Az első kriptos ATM-et kilenc éve üzemelték be a fővárosban, számuk azóta folyamatosan emelkedik, ahogyan egyre több üzlet és szolgáltató jelenti be, hogy elfogadja a kriptovalutákat fizető eszközként.

A MrSale mellett egy újabb magyar vállalkozás nyitott a kriptos fizetési megoldások felé, nevezetesen a Medence Mester. A balatonföldvári cég medence építéssel, medence fóliázással és medence felújítással foglalkozik 2007 óta.

Ha neked is van kriptoval kapcsolatos vállalkozásod vagy kripohoz köthető céged, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot, mini cégbemutatóra, cikkes és videós megjelenésre is lehetőséget adunk. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptovalutával is lehet fizetni a Medence Mesternél

/mkvkok.hu, coincolors, haszon.hu/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img