Tokenizált pénzpiaci alapot indít az UBS

spot_img

A 3 milliárd dolláros kezelt vagyonnal rendelkező svájci UBS Asset Management elindított egy tokenizált, Variable Capital Company (VCC) névre keresztelt pénzpiaci alapot. A vagyonkezelőnek ez lesz az első élő tokenizált kísérleti projektje. A projektet a Szingapúri Központi Bankkal közösen hozták létre, ami ráadásul kulcsfontosságú mérföldkövet jelent a valós eszközök (RWA) tokenizálásban.

A frissen létrehozott tokenizált pénzpiaci alap egy nagyobb iparági együttműködési kezdeményezés része, ami Project Guardian néven fut. A Guardian projektet a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) vezeti, célja a különböző valós eszközök tokenizálásában rejlő lehetőségek feltárása.

“A most létrehozott digitális alap kulcsfontosságú mérföldkövet jelent a pénzügyi alapok tokenizálásának megértésében, az UBS kötvényekkel és strukturált termékekkel kapcsolatos szakértelmére építve” – mondta Thomas Kaegi, az UBS szingapúri és délkelet-ázsiai vagyonkezelő részleg vezetője.

A cég házon belüli tokenizációs szolgáltatásán keresztül, az UBS Tokenize segítségével indította útjára a tokenizált pénzpiaci alap kísérleti projektjét. Az Ethereum hálózatán intelligens szerződésként bemutatott pilot lehetővé teszi az UBS Asset Management számára, hogy különféle tokenizációs tevékenységeket végezzen, beleértve az alapok jegyzését és váltását.

Kapcsolódó cikkünk:

Ez a kísérleti projekt az UBS globális elosztott főkönyvi technológiai stratégiájának a része, amely a nyilvános és privát blokklánc hálózatok adta lehetőségek kihasználására épül, egyrészt a pénzügyi alapok kibocsátása érdekében. Az UBS eddig is élen járt a digitális eszközök innovációjában. Még 2022 novemberében indította el a világ első nyilvánosan forgalmazott digitális kötvényét. Ezt követte egy 50 millió dolláros tokenizált fix kamatozású kötvény, amelyet 2022 decemberében bocsátottak ki, majd 2023 júniusában pedig 200 millió digitalizált kínai jüant hoztak forgalomba hongkongi megrendelésre.

A sikeres kísérleti tranzakciókat követően az UBS Asset Management további élő felhasználási eseteket kíván végrehajtani a Project Guardian keretében, több partnerrel együttműködve különböző befektetési stratégiákat kipróbálva.

Az alapok tokenizálása egyre növekvő tendencia a hagyományos alapok, alapkezelők és vagyonkezelők körében. Az olyan nagy pénzügyi intézmények, mint a Franklin Templeton, a KKR és a Hamilton Lane szintén tokenizált alapok indítását tervezi a közeljövőben.

Az UBS-ről röviden

Az UBS Svájc egyik legnagyobb globális vagyonkezelője és vezető bankja. Nagyszabású és diverzifikált vagyonkezelési megoldásokat és befektetési lehetőségeket is kínál személyre szabott tanácsadással, megoldásokkal és pénzügyi termékekkel. Svájcban, Zürichben rendelkezik székhellyel, azonban világszerte működtet irodákat. Az UBS részvényeit a SIX svájci tőzsdén és a New York-i tőzsdén (NYSE) jegyzik.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Növekszik a digitális kötvénypiac

/cryptobriefing, the defiant, cointelegraph, ubs, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img