Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Augusztus végén a Blackrock Bitcoin ETF bejelentés körüli események fűtötték a hangulatot, ennek megfelelően majdnem 28000 dollár körül zárt a bitcoin árfolyama. A SEC ismét elutasította az BTC ETF kérelmet, így a BTC árfolyama szeptember közepén 25000 dolláros szint alá is benézett. 

Ennek ellenére és sokak meglepetésére 4%-os emelkedéssel zárta legmedvésebb hónapját a bitcoin. A 2010-ig visszatekintő történelmi átlagok alapján a szeptember messze a BTC leggyengébb, míg az előttünk álló október (és november) a legerősebb hónapjai közé szokott tartozni.” A piac nyitását megelőzően a bányászrészvények ugrásra készen állnak október elején.

A hagyományos piacokkal összhangban, az elmúlt 6 hónapban szárnyaló tőzsdék kezdődő gyengesége júliusban a kriptora is átterjed, így a bitcoinbányászrészvényekre is. Összességében elmondható, hogy a bányászrészvények árfolyamának többsége a július közepi lokális csúcshoz képest folyamatosan csökken. A bányászrészvények többsége követte a BTC szeptemberi ármozgását, érdemi emelkedést csak néhány bányászrészvény tudott produkálni.  

A leglátványosabb erősödést a BTC (-39,96%) produkálta szeptember hónapban, megelőzve hó végén az összes általunk figyelt bányászrészvényt. Legerősebb bányászrészvény az előző hónapban is a Cipher Mining (-49,68%) papírjai voltak. A BTC és a Cipher alkotta élbolyhoz a Riot Platform (-58,22%) és a Cleanspark (-59,98%) részvényei értek fel. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-39,96%, előző hónapban -37,09%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig nagyobb lemaradásban vannak. Az már biztosan kijelenthető, hogy az év eleji rallynak köszönhetően fordult a bitcoinbányászrészvények piaca.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 1-től

A grafikon szereplőit megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy láthatóan szétszakadt a mezőny, amit a Cipher Mining, a Riot Platform és a Cleanspark vezet a BTC mögött. A középmezőny éllovasai közé tartozik a Canaan (-64,66%), a Bit Digital (-64,80%) és a DMG (-67,47%). A középmezőny utolsói a Bitfarms (-78,81%) és a Digihost (-77,11%). Az alsóház is két részre szakadt, amelynek a vezető részvényei a SAI.TECH (-89,83%), a TeraWulf (-91,63%) és az Argo Blockchain (-91,78%). 

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a Mawson Infrastructure (-71%) részvényei teljesítenek a legrosszabban. Az idei évben a SAI.TECH Global (-55%), az Argo Blockchain (-14%) és a Canaan (-6%) papírjai sem kecsegtetett eddig látható profittal és a Stronghold Digital (1%) teljesítménye is elhanyagolható. A bitcoin (71%) ennek ellenére több bányászrészvényt is megelőz. Közel háromszoros hozamot érhetett el az, aki az év első napjaiban bevásárolt a Northern Data és a Bit Digital papírjaiból.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től (szerkesztette: nasmith21/Kripto Akadémia)

Bitcoinbányász ETF-ek és indexek

Valkyrie Bitcoin Miners ETF – WGMI

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) szeptemberben szintén követte a bitcoin és a bányászrészvények konszolidációját. Szeptemberben közel 11 dolláros lokális csúcsot ért el, majd 9 dollár környékén sikerült megállapodnia az árfolyamnak. Piacnyitást megelőzően 9,31 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on. 

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 8-tól napjainkig

VanEck Digital Transformation ETF – DAPP

A VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) arra törekszik, hogy a lehető legszorosabban kövesse az MVIS Global Digital Assets Equity Index árfolyam- és hozamteljesítményét, amely a digitális eszközök iparágában részt vevő vállalatok teljesítményét hivatott követni. Az ETF-ben az alábbi top 10 szereplő található meg: Coinbase (COIN), Bitdeer Technologies Group (BTDR), Microstrategy (MSTR), Marathon Digital Holdings (MARA), Riot Platforms (RIOT), Block (SQ), Terawulf (WULF), HUT 8 Mining (HUT), Iris Energy (IRIS), CleanSpark (CLSK).

MVIS Global Digital Assets Equity Index – MVDAPP

Az MVIS Global Digital Assets Equity Index (MVDAPP) a digitális eszközök iparágának legnagyobb és leglikvidebb vállalatainak teljesítményét követi le. Ez egy módosított piaci tőkeértékkel súlyozott index, és csak olyan vállalatokat tartalmaz, amelyek bevételük legalább 50%-át digitális eszközszolgáltatásokból és termékekből, például tőzsdékből, fizetési kapukból, kriptobányászatból, szoftverszolgáltatásokból, berendezésekből és technológiákból, digitális eszközinfrastruktúrából a digitális eszközök felhasználásából származik. Az index olyan digitális iparági szereplőket tartalmaz, mint például: Coinbase, Microstrategy, Block, Northern Data, Riot Platforms, Applied Blockchain, Galaxy Digital Holdings, Marathon Digital, CleanSpark, Bit Digital, Canaan, Hut 8 mining, Iris Energy, Hive Blockchain Technologies, Bitfarms, Bitdeer Technologies Group, Cipher Mining, Terawulf, Bitcoin Group SE, Bakkt Holdings.

Kapcsolódó cikkek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. október 2-án tőzsdenyitás előtt:

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányász teljesítmények” és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket“, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img