Kriptobányász hírek | fókuszban a zöldenergia

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkbanhavonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • Az utóbbi hónapokban sorra jelentették be a nagyobb bányászgép gyártó cégek az újabb generációs bitcoin bányászok érkezését, amelyek már nem is igazán a teljesítményben, hanem inkább a hatékonyságban veszik fel egymás ellen a versenyt. Az elmúlt napokban, az egyik legrégebbi ASIC gépeket gyártó vállalat, a Canaan közölte, hogy fennállásának 10. évfordulója alkalmából mutat be egy úttörő iparági fejlesztést.
  • A Proof-of-Work alapú bányászat kulcsfontosságú eleme lehet Amerika infrastruktúrájának korszerűsítésére és megújuló energiaforrások bővítésére irányuló terveinek. A CleanSpark (zöld energia ágazati háttérrel rendelkező, tőzsdén jegyzett bitcoinbányász ​​vállalat) vezérigazgatója nyílt levelet írt Joe Biden amerikai elnöknek, hogy felhívja a figyelmét egy olyan technológiára, amely felgyorsíthatja az USA energia hálózatának hatékony fejlesztését. (Hozzátesszük, nemcsak az USA energiahálózatát, hanem akár az egész Föld energiahálózatát – szerz.)
  • A hét elején, az egyik legrégebbi ASIC gépeket gyártó vállalat, a Canaan, fennállásának 10. évfordulója alkalmából mutatott be több úttörő iparági fejlesztést a szingapúrban megrendezett Avalon Bitcoin & Crypto Day (ABCD) eseményen.
  • A Bitcoin hálózat és bányászat energiafelhasználásra felhúzott negatív narratíva megfordulni látszik. Iparági kutatók eredményközlései alapján a fenntartható energiaforrások gyors növekedését és térnyerését tapasztalhatjuk a bitcoinbányászatban.
  • Május végén láttak napvilágot olyan hírek, miszerint a Tether bitcoint fog bányászni Uruguayban és El Salvadorban. A világ legnagyobb stablecoin kibocsátója megújuló energiatermelésbe fektet be Uruguayban, hogy fenntartható módon bányászhasson bitcoint, a bitcoinbarát El Salvadorral együttműködve, pedig egymilliárd dolláros beruházást tervez szintén megújuló energiával működő bitcoinbánya létesítése kapcsán.
  • Manapság az olaj- és gázipari vállalatok szívesen használják a fáklyázandó gáz felhasználásához a bitcoinbányászatot, amit normális esetben a légkörbe engednének vagy elégetnének, növelve ezzel a légkör káros anyag összetételét. Egyre több olyan kriptos startup cég születik, amelyek a fáklyázandó gáz felhasználására specializálódtak. Ilyen vállalat a korábbi cikkünk első részében is megemlített Upstream Data vagy az EZ Blockchain.
  • Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalatok a SEC felé bejelentett negyedéves jelentéseik, valamint a CompaniesMarketCap adatai szerint, az elmúlt 12 egymást követő hónapban több mint 3,23 milliárd dollár veszteséget halmoztak fel.
  • Várható volt, hogy a CleanSpark vezérigazgatójának a nyílt levele nem marad szó nélkül. Az amerikai elnöknek szóló nyílt levél előszele volt a most létrejövő bányász konzorciumnak. A digitális innováció és Bitcoin érdekvédelmi szervezet, a Digitális Kereskedelmi Kamara, ugyanis bemutatta a Digital Power Network nevű új kezdeményezését. A Digital Power Network küldetése a bitcoinbányászatért való kiállás és a produktív energiapolitika előmozdítása.
  • Hatalmas mérföldkövet ért el a magyar Enerhash, ugyanis az Egyesült Államok legjelentősebb szénhidrogén készletekkel rendelkező területein fog ezentúl bitcoint bányászni és adatközponti szolgáltatásokat nyújtani.
  • Augusztusban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Bitmain egy csúcstechnológiás bitcoinbányászgépet kíván bemutatni a 2023-as World Digital Mining Summit (WDMS) rendezvényen Hongkongban. Ennek megfelelően az Antminer S21 névre keresztelt bányászgépet a Bitmain, a piac leghatékonyabb bányászaként jelentette be, az iparágban elsőként, jóval 20 joule per terahash (J/T) alá tudták vinni az elektromos hatékonyságot.

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

Augusztus közepén szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 július havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek közt megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban.

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img