Hamarosan elérhetőek lesznek az Ethereum ETF-ek a piacon

spot_img

A Bitcoin ETF-ek körül kialakult parázs helyzet ellenére, a globális befektetési alapkezelő társaság a VanEck bejelentette a VanEck Ethereum Strategy ETF (EFUT) közelgő bevezetését, ami egy tőzsdén kereskedett alap (ETF) lesz a VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF) mellett. 

Más digitális eszközbefektetési stratégiákkal ellentétben az EFUT nem fektet be közvetlenül ETH-ba vagy más digitális eszközökbe. Az alap az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet  (Commodity Futures Trading Commission – CFTC) által bejegyzett árutőzsdéken kereskedett szabványos határidős ETH szerződésekbe fog befektetni. Az EFUT azonban egyelőre csak a Chicagói Árutőzsdén (CME) kereskedett határidős ETH kontraktusokba fog invesztálni, amely egyben az alap debütáló platformjaként is szolgál majd.

Kapcsolódó cikkünk:

A VanEck mellett a Valkyrie vagyonkezelő cég is Ethereum határidős kontraktusokat kezdett el vásárolni, miután jóváhagyást kapott meglévő bitcoin határidős tőzsdén kereskedett alapjának (BTF) átalakítására. 

Az alap új stratégiája az, hogy az ETH és a BTC határidős szerződéseket egy ETF-ben egyesíti. Hivatalosan október 3-án fog elindulni és a neve Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF névre fog változni, míg a ticker továbbra is BTF marad.

A határidős piacon több Ethereum ETF indulására is lehet számítani a jövőben, ezek a következők lesznek:

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A bitcoin nem értékpapír

/bitcoinist, beincrypto, coindesk, cointelegraph, vaneck, valkyrie/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img