Konzorciumot hoztak létre a bitcoinbányászok

spot_img

Várható volt, hogy a CleanSpark vezérigazgatójának a nyílt levele nem marad szó nélkül. Az amerikai elnöknek szóló nyílt levél előszele volt a most létrejövő bányász konzorciumnak. A digitális innováció és Bitcoin érdekvédelmi szervezet, a Digitális Kereskedelmi Kamara, ugyanis bemutatta a Digital Power Network nevű új kezdeményezését. A Digital Power Network küldetése a bitcoinbányászatért való kiállás és a produktív energiapolitika előmozdítása.

A Digital Power Network elsődlegesen a bitcoinbányászat mellett áll ki, másodsorban a produktív energiapolitika előmozdításáért, célja pedig az energiapiacok forradalmasítása bitcoinbányászattal. A célok mögött az áll, hogy a bitcoinbányászat segíthet a megújuló energiaforrásokba történő beruházások ösztönzésében és az energetikai hálózat stabilitásának előmozdításában is.

Olyan iparági óriásokat foglal magába ez a kezdeményezés, mint az Argo, a BitDigital, a BitFarms, a Coinmint, a Cipher Mining, a DigiHost, a Hive, a Marathon, a Riot, a Sustainable Bitcoin Protocol és a Terawulf. Ezek a bányászok az észak-amerikai bitcoin hashráta több mint 50%-át képviselik, konzorcium általi céljuk, hogy átformálják az energetikai környezetet, miközben egy élhetőbb washingtoni energiapolitika alapkövét kívánják lerakni.

“Nagy örömmel mutatjuk be első tagszervezetünket, a Digital Power Network-öt. A digitális eszközök bányászata egyszerre energetikai és nemzetbiztonsági kérdés. Szilárdan hiszünk abban, hogy a Bitcoin olyan politikai döntéseket fog ösztönözni, amelyek egyesítik az összes politikai szereplőt, hogy előmozdítsák ezt a létfontosságú iparágat az Egyesült Államokban” – mondta Perianne Boring, a Digitális Kereskedelmi Kamara alapítója és vezérigazgatója.

A Digital Power Network érdekérvényesítéssel, partnerségekkel és oktatással igyekszik valódi politikai változásokat elérni Washingtonban. Egy erős szövetséget kívánnak létrehozni, amely magába foglalná a politikai döntéshozókat, a szabályozó hatóságokat, a média szereplőit és a gazdaságilag érdekelt feleket.

Cikkajánló:

Jason Les, a Riot vezérigazgatója kiemelte a kezdeményezés átalakító erejét, amely a kedvező bitcoinbányászati politika megteremtésére irányul az Egyesült Államokban. Kijelentette: “a bitcoinbányászat lényegében az elakadt, alacsony költségű energiát értékes árucikké alakítja át, ezért iparágunkban óriási lehetőségek rejlenek“.

Fred Thiel, a Marathon vezérigazgatója szintén kiemelte a Digital Power Network jelentőségét. Véleménye szerint nagyon fontos, hogy Washingtonban legyen egy olyan hang, mint a Digital Power Network, mert így biztosítható, hogy a bányászok szempontjait is figyelembe vegyék.

A Digital Power Network az Egyesült Államokat a digitális energiaforradalom vezető szereplőjévé kívánja tenni, összehangolva a gazdasági növekedést a környezeti fenntarthatósággal. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Blokklánc fegyverkezési verseny

/bitcoin magazine, chamber of digital commerce, bath.ac.uk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img