3,23 milliárd dolláros veszteséget halmoztak fel a bitcoinbányászok 

spot_img

Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalatok a SEC felé bejelentett negyedéves jelentéseik, valamint a CompaniesMarketCap adatai szerint, az elmúlt 12 egymást követő hónapban több mint 3,23 milliárd dollár veszteséget halmoztak fel.

A Core Scientific (CORZQ) a legnagyobb vesztes a maga 840 millió dolláros hiányával a vizsgált időszakban (2022 Q3, Q4, 2023 Q1, Q2). Őt követi a piaci kapitalizáció alapján a két legnagyobb bitcoinbányász vállalat, amelyek legnagyobb befektetője a Vanguard, a bitcoinbányászat egyik legnagyobb részvényese.

Cikkajánló:

A Marathon Digital Holdings Inc. (MARA) 530 millió, a Riot Platforms Inc. (RIOT) 290 millió dolláros veszteséget halmozott fel éves szinten. 100 millió dollár feletti negatív éves eredményt ért el további hat bitcoinbányász cég.

Tőzsdén jegyzett bitcoinbányász vállalatok éves negatív bevételi rangsora (forrás: CompaniesMarketCap)

A bányászipar egyelőre még veszteséges

A Bitcoin hálózat nehézsége augusztus végén ismét nőtt, és így újabb éves csúcsra futott. A hálózati nehézség tartós növekedésével a bitcoinbányászok veszteségesen termelnek bitcoint, mivel egyetlen BTC kibányászásának átlagos költsége a MacroMicro adatai szerint, 2022 augusztusa óta meghaladja az 1 BTC átlagos árat a spot piacon.

Bitcoin átlagos bányászati ​​költségek (forrás: MacroMicro)

A bányászipar veszteségessége nem csak az egyes bányász vállalatokra van negatív hatással, hanem az egész Bitcoin ökoszisztémára. Várhatóan 2024 áprilisában fog bekövetkezni az újabb Bitcoin felezése, amit csak a leghatékonyabb bányászok fognak túlélni gazdasági szempontból. Bitcoin felezés során felére csökken a bányászoknak járó blokkjutalom, ami tovább csökkenti a bitcoinbányász cégek bevételeit, hacsak nem következik be a BTC árának jelentős emelkedése.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Vanguard lett a legnagyobb bányászrészvény befektető

/finfold, macromicro, companies market cap/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img