Kriptopénzügyek | a bitcoin nem értékpapír

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance csütörtök reggeli közleményben jelezte, hogy az eurós bankszámlás utalásokat kezelő partnere, a Paysafe végleg megszüntette a nekik nyújtott szolgáltatást.

PrimeXBT

YouTube csatornánk követői az elmúlt hónapokban gyakran találkozhattak a PrimeXBT és a Kripto Akadémia közös nyereményjátékával. A kizárólag nálunk megszerezhető jutalmak nagy népszerűségre tettek szert, sok esetben már a közzétételt követő pillanatokban elkapkodták és beváltották őket a szerencsés nyertesek. A következő egy hét során egy kicsit másfajta, de a piacon továbbra is egyedi ajánlatnak számító lehetőséget kínál olvasóinknak a PrimeXBT: a tőzsde megduplázza a Kripto Akadémián keresztül regisztrált felhasználók első befizetésének értékét.

Bybit

Utolsó fordulójához ért a Bybit Kripto Akadémia olvasóknak szervezett szeptemberi játéksorozata. Az elmúlt hetekben a legnagyobb nyereséget és legnagyobb volument elérő kereskedők szerezhették meg a tőzsde által felkínált jutalmakat, most viszont a szerencsének is fontos szerepe lesz a nyertesek kiválasztásában.

FTX

Szeptember 29-ig, magyar idő szerint péntek este 22:00-ig regisztrálhatták kártérítési igényüket az FTX felhasználók. A második legnagyobb kripto tőzsde tavaly novemberben ment csődbe. A károsultaknak július eleje óta van lehetőségük arra, hogy visszaigényeljék az oldalon ragadt pénzüket.

Coinbase

  • Az Arkham blokklánc elemző cég adatai szerint a legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase csaknem 25 milliárd dollár értékű bitcoinnal rendelkezik. Az információk alapaján a váltó birtokolja az eddig kibányászott BTC közel 5%-át, nagyjából ugyanannyit, mint Satoshi Nakamoto, a Bitcoin hálózat létrehozója.
  • A Coinbase csütörtökön adott hírt arról, hogy sikerült megszereznie egy határidős piacok üzemeltetéséhez szükséges engedélyt.

Kraken

2024-ben részvény és ETF kereskedésre / befektetésre alkalmas platformot indíthat a Kraken. A Bloomberg belső forrásokra hivatkozva adott hírt a Kraken Securities (Kraken Értékpapírok) felület érkezéséről.

Piaci zanza

  • A Standard Chartered kriptoüzletágaként működő Zodia Custody elindította kriptovaluta letétkezelő szolgáltatását intézményi ügyfeleinek. A Zodia az OpenEden-nel kötött partnerséget, hogy a letétbe helyezett kriptoeszközöket összekapcsolja a valós eszközök piacával is (real-world asset – RWA). A letétkezelői szolgáltatás a staking szolgáltatásokhoz is hozzáférést fog biztosítani.
  • A  kulcsfontosságú választási dokumentumok időbélyegzésére a guatemalai Legfelsőbb Választási Bíróság a Bitcoin blokkláncát használja az OpenTimestamps kliensen keresztül, elkerülve ezzel a csalárd tevékenységeket.
  • Az Európai Bankhatóság napokban tartott meghallgatásán hangzott el az a kijelentés, ami fontos változást hozhat a Binance működésében. Az európai pénzintézetek egységes szabályozásáért felelős szervezet a múlt héten a Binance jogi képviselőjét kérdezte a tőzsde jövőbeli terveiről.
  • Az elmúlt néhány évben több alkalommal is felröppent a hír, miszerint egy hagyományos pénzintézet, például egy bank nyit a kriptopénzek felé. Különösen izgalmas hírek ezek, hiszen a kripto és a bankrendszer közötti “szembenállás” a kezdetektől téma, mindig egy kicsit meglepő, egyben örömteli, ha egy nagy múltú, hagyományos bank úgy dönt, ad némi teret a kriptopénzeknek. Nagy kérdés azonban, hogy ezeknek a híreknek mekkora súlya van valójában, éppen ezért utánajártunk a konkrét eseteknek, az összeképet is megpróbáljuk felfesteni!
  • Az Egyesült Államok kormányát csak napok választják el attól, hogy ismét fizetésképtelenné váljon. Az elmúlt évtizedben négyszer fordult elő hasonló eset, ami miatt legutóbb 35 napig szüneteltek az állami szolgáltatások, és nem kaptak fizetést a közintézményekben dolgozó emberek sem. Mivel a tőzsdefelügyelet is ezek közé tartozik, egy esetleges leállás újabb indok lehet az ETF-el kapcsolatos döntés elhalasztására.
  • A határokon átnyúló peer-to-peer fizetési megoldást kínáló MoneyGram saját kriptovaluta pénztárcát indít, amit a vállalat vezérigazgatója, Alex Holmes a Stellar Development Foundation éves Meridian konferenciáján jelentett be.
  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) fel kell hagynia a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok kérelmeinek elutasításával a következetlen és diszkriminatív megállapítások miatt – írta a képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottságának négy tagja keddi levelében a SEC elnökének, Gary Genslernek.

Kripto Akadémia kisokos

A Bitcoin Layer-2 megoldások a Bitcoin alaprétegére épülő protokollok, amelyeket azért fejlesztettek ki, hogy a fő blokkláncon kívüli tranzakciók feldolgozásával skálázhatóságot biztosítsanak a Bitcoin hálózat számára. Ezek a protokollok más technikai nehézségeket is megoldhatnak, és további funkciókat biztosítanak a Bitcoin számára, mint például a programozhatóság és az adatvédelem javítása vagy éppen az újabb segédprogramok implementálása.

Melyek azok a Bitcoin Layer-2 megoldások

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img