2024 elejére várható a MoneyGram kriptotárcája

spot_img

A határokon átnyúló peer-to-peer fizetési megoldást kínáló MoneyGram saját kriptovaluta pénztárcát indít, amit a vállalat vezérigazgatója, Alex Holmes a Stellar Development Foundation éves Meridian konferenciáján jelentett be.

A kriptotárca a Stellar hálózatra épül és 2024 első negyedévében kerül majd a piacra. A tárcát a Cheesecake Labs-szel közösen fejlesztik a Stellar hálózatán, amiben a MoneyGram fiat szolgáltatásai is helyet fognak kapni az azonnali fiat-kripto tranzakciók megkönnyítése érdekében. Használata az előzetes információk alapján 2024 júniusáig lesz ingyenes és díjmentes.

A tárca lehetővé fogja tenni a felhasználók számára, hogy a stabilcoinok előnyeit kihasználva fiat és digitális valuták között mozogjanak. A tárca funkciókkal a vállalat még inkább a határokon átnyúló átutalások és fizetési elszámolások terén meglévő lehetőségekre kíván fókuszálni. A wallet felhasználóinak lehetőség nyílik digitális eszközöket küldeni más felhasználóknak is. A tárca elsősorban USDC-t fog használni.

“A MoneyGram-ot globális ATM koncepcióvá alakítjuk át a blokklánc segítségével” – nyilatkozta Alex Holmes, a MoneyGram vezérigazgatója.

A pénztárca használata szigorú KYC (Know Your Customer) kikötésekkel fog rendelkezni, és csak MoneyGram tárcákkal lesz kompatibilis. A kripto wallettel a cég közleménye szerint a felhasználók „bármely más MoneyGram partnert felkereshetnek majd, a kriptoból fiatra váltás érdekében, ezzel is növelve a kriptovaluták hasznosságát.

Kapcsolódó cikkünk:

Az elmúlt években a MoneyGram kibővítette szolgáltatásait a digitális eszközök piacának bevonásával. 2022-ben fejlesztette ki a digitális pénztárcák számára a globális fiat váltási szolgáltatást. Az indulás óta a vállalat nyolc Stellar hálózati digitális pénztárcára is kiterjesztette már ezt a szolgáltatást, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy több mint 180 országban készpénzt vegyenek fel, és több mint 30 országban készpénz befizetéseket hajtsanak végre.

A Stellar egyébként érdekelt a MoneyGram vállalatban is. A Stellar Development Foundation idén augusztusban kisebbségi részesedést szerzett a MoneyGram-ben, így az alapítvány helyet kapott a MoneyGram igazgatótanácsában. Mint ismert, a MoneyGram a Ripple partnere volt korábban. A két cég közötti partnerség még 2019-ben kezdődött, amikor a kriptos cég 30 millió dolláros részesedést vásárolt a MoneyGram-ben. 

Ez az együttműködés 2021-ben ért véget, a szerződés felbontására vonatkozó döntés okait nem hozták nyilvánosságra. A két cég közötti együttműködés azután ért véget, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) beperelte a Ripple-t és annak két vezetőjét, azt állítva, hogy az XRP be nem bejegyzett értékpapírokat adott el.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Blokklánccal működő, közel azonnali pénzátutalás a MoneyGram-nál

/stellar, cointelegraph, cryptoglobe, cryptoslate, moneygram, trustnodes, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img