Látni szeretné a SEC kripto-készleteit a Ripple

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a Ripple bizony perben áll a SEC-el, a vád szerint félrevezették a befektetőket azzal, hogy nem értékpapírként tálalták az XRP-t. Most a nemzetközi banki tranzakciókat segíteni hivatott kriptopénz jogi csapata azt követeli a Securities and Exchange Comission tagjaitól, hogy fedjék fel XRP készleteieket, feltéve, hogy vannak.

A cél természetesen az, hogy az esetleges összeférhetetlenségre rávilágítsanak, hiszen mégsem birtokolhatnak abból a kriptopénzből a felügyeleti szerv tagjai, aminek a sorsáról éppen döntenek. Persze ez ebben a formában túlzás, hiszen a SEC per alapjaiban nem fogja megrengetni a Ripple világát, bármi legyen is az ítélet, mégis hatással lehet rá, akár jó, akár rossz irányba.

Egyben az is cél, hogy a SEC felfedje, milyen bejelentési kötelezettség a policy az egyéb kriptopénzek, például éter, bitcoin, mások esetében a munkatársak számára. Sőt, az is kiderülhet, hogy a SEC dolgozóinak egyáltalán van-e joga arra, hogy kriptopénzekkel kereskedjenek, szintén egy kritikus pont, amit érdemes tisztázni a per előmenetele során.

Persze könnyen lehet, hogy a Ripple ügyvédeinek csupán a jó öreg időhúzás a célja, semmi más, vagy egész egyszerűen csak egy kis borsot akarnak törni az ellenfél orra alá. A Ripple kérvénye lehetővé tenni az anonim bejelntést is, továbbá az egyéni, vagy csoportos bejelentést egyaránt, akár előbbiek kombinációját is, például csoportos, ám anonim tájékoztatás.

A Ripple legfontosabb célja azonban jó eséllyel az, hogy rámutasson: a SEC szigorúbban lépett fel vele szembem, mint munkatársaival, ez márpedig nem korrekt.

Feltéve, hogy valóban erről van szó. Az mindenesetre biztos, hogy a Ripple per iskolapéldája annak, hogy mennyire nehezen találják meg a kriptopénzek a maguk helyét a gazdaságban, vagy éppenséggel annak, hogy mennyire nehezen értelmezik a hatóságok a kriptopénzeket. Nézőpont kérdése, egyelőre csak arra számíthatunk, hogy a következő évek során egyre több per, konfliktus lesz a különböző kriptopénzek, kriptopénzekkel foglalkozó cégek, és a szabályózó szervek között.

Visszatérve a perre, a Ripple arra is rá kíván világítani, hogy ha saját munkatársaival elnézőbb volt a SEC, akkor ez alaptalanná teszi azt a vádat is, miszerint security-ként kellett volna feltünteni a kezdetektől az XRP-t. A per mindenesetre lassan halad, 2020 év végén indult, előreláthatólag 2022 elejéig nem is lesz vége.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img