Blokklánccal működő, közel azonnali pénzátutalás a MoneyGram-nál

spot_img

A világ egyik legnagyobb pénzátutalási vállalata, a MoneyGram International október 6-án jelentette be, hogy partnerkapcsolatba lépett a Stellar Development Foundationnel és a Circle-el.

A sajtóközlemény szerint a partnerség “lehetővé teszi az USDC-t használó fogyasztók számára a helyi pénznemben történő készpénzfinanszírozást és kifizetést, valamint a közel azonnali backend elszámolási lehetőséget.”

A fogyasztóknak lehetőségük lesz “zökkenőmentesen USDC-t készpénzre, illetve készpénzt USDC-re váltani“, ami “növeli a digitális eszközök elfogadását és likviditását.

Emellett ez a partnerség azt is jelenti, hogy “a MoneyGrammal való elszámolás közel valós időben fog történni a Circle USDC segítségével”, ami lehetővé teszi “a pénzeszközök gyorsított beszedését, javítva a hatékonyságot és csökkentve a kockázatot”.

Alex Holmes, a MoneyGram elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

“A MoneyGramnál az egyik legfontosabb stratégiai prioritásunk a határokon átnyúló fizetési innováció és a blokklánc alapú elszámolás.

Ahogy a kripto és a digitális valuták egyre nagyobb teret nyernek, különösen optimisták vagyunk a stabilcoinokban rejlő potenciállal kapcsolatban. A globális fizetések, a blokklánc és a megfelelőség terén szerzett szakértelmünk miatt rendkívül jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy továbbra is vezető szerepet töltsünk be a digitális valuták és a helyi fiat valuták összekapcsolását szolgáló hidak építésében.”

Denelle Dixon, a Stellar Fejlesztési Alapítvány vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója kijelentette:

“Ez a partnerség ragyogó példája annak, hogy a blokklánc technológia és a stabilcoinok új lehetőségeket kínálnak a globális ügyfeleknek és javítják a meglévő pénzügyi rendszert.

A MoneyGram szolgáltatásainak hatókörének és a Stellaron végzett tranzakciók gyorsaságának és alacsony költségének köszönhetően a készpénzhasználók egy új szegmense képes lesz  készpénzét USDC-re és USDC-ről fiatra váltani, így olyan gyors és megfizethető digitális eszközszolgáltatásokhoz juthatnak hozzá, amelyek korábban elérhetetlenek voltak. Örülünk, hogy a MoneyGrammal együttműködve haladhatunk küldetésünk, az igazságosabb pénzügyi hozzáférés megteremtésének irányába.”

Jeremy Allaire, a Circle társalapítója, vezérigazgatója és elnöke a következőket nyilatkozta:

“Ennek a partnerségnek az elindítása a digitális valuták, például az USDC erejét mutatja, amely gyors, biztonságos és zökkenőmentes elszámolást tesz lehetővé. Együtt az innováció élvonalában vagyunk, és megmutatjuk, hogyan lehet újraértelmezni a pénzügyi szolgáltatásokat, amelyek a globális felhasználók javát szolgálják.”

Végül Scott N. Beck, a Circle és a MoneyGram közötti elszámolást lebonyolító United Texas Bank igazgatója kijelentette: “Örülünk, hogy szerves részét képezzük az elszámolási folyamat befejezésében azzal, hogy banki szabályozási keretek között dolgozhatunk ezen az első ilyen jellegű, USDC-ről USD-re történő közvetlen elszámoláson.”

A pénzátutalási partnerség várhatóan még idén el fog indulni a kiválasztott piacokon, “a további nemzetközi bevezetést pedig 2022-ben tervezik”.

Ne maradj le a friss hírekről, naprakész kereskedési elemzésekről és tippekről, legyél Te is VIP tag discord szerverünkön.

/cryptoglobe, totalkrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img