Az ukrán elnök visszaküldte a kriptotörvényt a parlamentnek felülvizsgálatra

spot_img

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszaküldte a kriptovalutákra vonatkozó törvényjavaslatot a parlamentnek további módosításokra. A módosítások középpontjában az áll, hogy az ország értékpapír-felügyeleti hatósága nagyobb ellenőrzést kapjon a kriptovaluták felett.

Volodimir Zelenszkij elnök október 5-én tette közzé a bejelentést, amelyben azt követeli, hogy az ország értékpapír-bizottsága, a Nemzeti Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet járjon el a kriptopiac szabályozójaként.

A kért változtatással a hivatal lenne a kripto eszközosztály fő szabályozója, szemben a korábban alkalmazott megosztottabb megközelítéssel, amely szerint több szabályozó hatóság felügyelte a szabályozás különböző aspektusait.

A korábbi változatban a digitális átalakulásért felelős minisztérium szabályozta volna a kriptovalutákat, míg az értékpapír-bizottság az értékpapírokkal fedezett eszközökre összpontosított volna.

A brókerek és más platformok engedélyezését az új irányelv szerint szintén az értékpapír-szabályozók fogják kezelni. Az ukrán parlament meg fogja vitatni ezt a kérdést, és esetleg tovább dolgozza majd a törvényjavaslatot. Az eredeti törvényjavaslatot először 2020 júniusában terjesztették elő, majd 2021 szeptemberében meghallgatáson ment át, majd Zelenszkij elnök asztalára került.

Ami az ország központi banki digitális valutáját illeti, Zelenszkij felkérte a központi bankot, az Ukrán Nemzeti Bankot, hogy felügyelje annak fejlesztését.

Voltak jelentések arról, hogy ukrán tisztviselők látogatást tettek El Salvadorban, hogy megismerjék, hogyan működik a bitcoin törvényes fizetőeszközként, de egyértelmű, hogy ezt a megközelítést nem fogják támogatni.

Ukrajna csak egyike a sok nemzet közül, amely a kriptopénzek szabályozásának kereteit készíti elő. Mivel a piac 2021-ben óriási mértékben nőtt, a kormányok elfogadták, hogy bizonyos szabályozásra globálisan is szükség van.

Sok ország az Egyesült Államok döntésére vár, és az utóbbi tisztviselői az elmúlt hónapokban erősen dobálóztak szabályozás terén. Csak idő kérdése, hogy az amerikai kormány és különböző szabályozó szervei, mikor vezetik be a piac szabályozását.

További híreinket és kereskedési tippeinket eléritek a Discord szerverünkön és a Youtube csatornánkon.

/beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img