MoneyGram Fast Send: hoppon maradt a Ripple?

spot_img

Nyáron írtunk arról, hogy a Ripple 50 millió dollárért ~10%-os tulajdonrészt vásárolt magának a MoneyGramban, ami a világ 200 országában, 350 000 be- és kifizetési ponton végez pénzváltó tevékenységet.

A nemzetközi utalások piacán 5%-os részesedéssel rendelkező cégről akkor még azt hittük, hogy hamarosan integrálhatja rendszerébe a Ripple megoldásait, ám legújabb, azonnali utalásokat lehetővé tevő szolgáltatásukat éppenséggel egy másik vállalat által fejlesztett rendszer segítségével vehetik majd igénybe felhasználóik.

Ripple – MoneyGram partnerkapcsolat

A MoneyGram által most bejelentett Fast Send funkció lehetővé teszi, hogy ügyfeleik a bankkártyáik beregisztrálása után, egymás telefonszámaira utalhassanak pénzt, éppen úgy, mintha csak egy egyszerű szöveges üzenetet küldenének el.

A Fast Send használatához ezt követően már nincs szükség a MoneyGram honlapjának megnyitására, sem mobil appjának telepítésére, amivel a pénzek küldésének és fogadásának menetét egyetlen klikkelésre sikerült lecsökkenteni. A cég igazgatója reméli, hogy ezzel komoly versenyelőnyre tehetnek majd szert riválisaik, például a Western Union előtt.

A Fast Send tranzakciók lebonyolításának költsége $1.99 lesz, a vele küldhető maximális összeg pedig $10 000. Működését a VISA által biztosított VISA Direct rendszer fogja biztosítani, ami meglepő annak a tekintetében, hogy az ugyanerre specializálódott tulajdonostárs, a Ripple is éppen ezen a területen próbál magának ügyfeleket szerezni.

A jövőben azért talán változhat a helyzet, a MoneyGram szóvívője szerint ugyanis a blokklánc és a megosztott főkönyvek jelentik a határokon átívelő tranzakciók jövőjét. Ezt követően hozzátette, hogy más területeken, például az intézményes szinten végzett Forex ügyleteiknél végzett tranzakciók során már aktívan használják az XRP-t, de ez egyelőre még csak egy belső szolgáltatás, amit nem érhetnek el hétköznapi ügyfeleik.

Nemsokára egyébként hazánkban is bárki számára elérhető lesz egy Fast Send-hez hasonló fizetési szolgáltatás, ugyanis a március 2-án fog elindulni az Azonnali Fizetések Rendszere. Ennek keretein belül, a hét 7 napján, a nap 24 órájában, 5-10 másodpercen belül fogják majd jóváírni bankszámláinkon a belföldi bankközi tranzakciókat, amiket a jövőben akár már ismerőseink regisztrált telefonszámaira és email címeire is átutalhatunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img