Bejött a Binance-nek az altcoin futures

spot_img

Mi is rendszeresen beszámolunk azokról az altcoin határidős szerződésekről, amit a Binance Futures éppen hozzáad kínálatához. Biztos te is észrevetted, hogy az utóbbi időben ezek eléggé elszaporodtak. Amíg a legtöbb futures kriptotőzsdén néhány altcoin kontraktusa érhető el, a Binance Futures már 22-nél jár és továbbiak hozzáadását tervezi.

A derivatív tőzsdék – vagyis az olyan tőzsdék, ahol nem kell megvenned az adott kriptopénzt, hanem egy határidős szerződés keretében csak az árfolyamra spekulálsz – 2019-ben igazi virágzásnak indultak és egyre népszerűbbek. Ez valószínűleg nagyrészt annak köszönhető, hogy a derivatív tőzsdéken elérhető a tőkeáttétel, ami nem csak extra haszonnal, több kockázattal, de jobb kockázatkezelési lehetőségekkel is jár.

A Binance Futures tavaly szeptemberben indult el és legutóbbi blogposztjukban az elmúlt fél év számait tekintik át. Mi csak a legfontosabbakat mutatjuk.

Heti kereskedési volumen a Binance Futures-ön az alapítás óta, milliard dollárban

Az indulás óta eltelt hat hónapban a Binance Futures heti volumene 50 millió dollárról 16 milliárd dollárra nőtt. Ráadásul az év eleje óta egy új kiugró növekedési trendbe kezdett – valószínűleg a sok újonnnan bevezett eszköznek hála, a heti volumenek szinte megduplázódtak.

A Binance ezzel foglalkozó blogposztja ezt a sikert két tényezőnek tudja be:

  • Az egyik az a tény, hogy a kereskedés folyamata és a kezelőfelület nagyjából megfelel a spot tőzsdének, egy login alatt elérhető az összes, plusz egy kontraktus ára megfelel az adott kriptopénz „darab” árának.
  • A két tőzsde, a spot és a Futures közötti átmenet sima, pár kattintással lehet transzferelni az egyikről a másikra.

Az év eleje óta a Binance rengeteg új kriptopénzt és hozzá kötött kontraktust bevezett a platformra, aminek az eredménye az alábbi grafikonon is látható.  Az altcoinok volumene (kékkel) ebben az évben beérte és lehagyta a BTC kereskedés (sárgával) volumenét – bár ehhez hozzá járult az elmúlt hetek altcoin uptrendje is.

A 2020-at megelőző időszakban mindig a bitcoin volumen mutatott kimagasló teljesítményt, a teljes volumen 70%-át bitcoin szerződéssel kereskedték.

Az altcoin határidős szerződések sikerét jól mutatja az open interest grafikonja, ami már 200 millió USDT közelében jár.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img