Bitcoin maximalista, kereskedő, anarchista, te melyik kripto-embertípus vagy?

spot_img

Legyünk őszintén: sok fura szerzetet fújt össze a szél a kriptopénzek piacán, kevés terület mutat annyira vegyes képet a közönségében, mint ez. Lehet multimilliomos befektető, acélbetétes bakancsban rohangáló forradalmár, vagy akár kiugrott bróker, egy dolog közös bennünk: valamiért vonzódunk a Bitcoinhoz, bármi legyen is a pontos motivációnk.

Megpróbáljuk összeszedni a típusokat, következik a Kripto Akadémia emberhatározója!

A lázadó

Lehet (félig) felnőtt punk, vagy Che Guevara pólós aluljárózenész, esetleg az össeesküvés elméletek tengerébe (teljesen) belebolondult bölcsész, egy dolog biztos: a Bitcoin a gazdasági világ messiása, végre kicsavarhatja az elnyomó elit kezéből az életünket megnyomorító pénz feletti hatalmat, szebb, jobb, igazságosabb rendszert teremt.

Jelige: Még egy hosszúlépést kérek, de most az olcsóbbik borból.

A bróker

A kilencvenes években voltak olyan hétvégék, amikor nem tudta eldönteni, hogy a Porschét, vagy a Mercit válassza, a robbanásszerűen fejlődő hazai gazdaságban jó ütemérzékkel, és jó kereskedői vénával csapott le a kínálkozó lehetőségekre. Azóta már nem feltétlenül ennyire rózsás a helyzet, de jött ez a kripto dolog, keressünk egy kis pénzt.

Jelige: Annyira azért még nem vagyok öreg!

A maximalista

A Bitcoin maximalista vérig sértődik a leghalkabb, legszerényebb építő kritikától is az istenként tisztelt Bitcoin kapcsán, minden ellenérvre van egy jól bevált kártyája, nem fél használni egyiket sem. Ha nem látod a Bitcoin zsenialitását, akkor egyszerűen hülye vagy, vitának helye nincs.

Jelige: A banki utalás még lassabb!

Az opportunista

Nem igazán érti, hogy mi ez az egész, a blokklánc számára olyan, mint a legtöbbünknek a termodinamika, az viszont egyértelmű, hogy van ebben pénz. Ennek ellenére meglepően jó érzékkel nyúl bele az aktuálisan robbanó shitcoinokba.

Jelige: Hallottam most egy jót…

A zseni

A legtöbb érdeklődő, fejlesztő alulról felfelé tekint a blokklánc világára, legalábbis míg át nem látja, addig biztosan. Számára viszont Satoshi alkotása olyan, mint a közepes nehézségű sudoku, kikapcsolódásnak jó lehet.

Jelige: Hétvégén írtam egy smart contractot.

A kétes alak

Távoli rokona a bróker, sosem tudjuk pontosan, hogy miből van pénze, de valahonnan mindig sok van, szereti is, ha ezt látja a környezete. A kriptopénzek kapcsán még akár intelligens meglátásai is lehetnek, viszont számára ez az egész nem több, mint az optimalizáció széles eszköztárának újabb eleme.

Jelige: Félreértettem a pályázati szabályokat.

Az érdeklődő

Az egész kripto család legszerethetőbb tagja, egyszerűen szeretné megérteni, hogy mi ez az egész, ez azonban meglehetősen nehezen megy. Ha befektetési döntést hoz, akkor jellemzően egy aktuálisan felfutóban lévő MLM-hez kerül a pénze, majd ott is marad.

Jelige: Nagyon jó volt a kávé az előadáson, a hangos zene pedig szugerált.

Az újságíró:

Öntelt idióta, meggyőződése, hogy mindenkinél többet tud a területről, valójában komoly tudásdeficittel születik szinte az összes cikke, a szófosás feketeöves harcosa. A komoly felfutásokról rendszerint lemarad, vagy olyan coint választ, amiről mindenki tudta, hogy értelmetlen befektetés.

Jelige: Azt a témát már vittem…

Ha kiegészítenéd emberhatározónkat, tedd meg egy komment formájában!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img