A törvény erejénél fogva

spot_img

Az Egyesült Államok Mississippi és Missouri államának törvényhozói törvényjavaslatokat nyújtottak be, amelyeknek a célja, hogy jogilag védjék állampolgáraik bitcoin csomópont futtatásához és bitcoinbányászathoz való jogait.

részlet Missouri törvényjavaslatából

Részlet Mississippi törvényjavaslatából

A törvényjavaslatokat az egyes államok képviselőházához és szenátusához is benyújtották már republikánus képviselők egy csoportja. Mindkét állam törvényjavaslata a Satoshi Action Fund segítségével lett megfogalmazva. Az alap egyébként segíti és oktatja is egyben az arra hajlandó tisztviselőket.

részlet Mississippi törvényjavaslatából

Részlet Missouri törvényjavaslatából

A törvénytervezetek hatására a napokban egy New Hampshire-i bizottság azt javasolta az Állami Energiaügyi Minisztériumnak, hogy vizsgálja meg, hogyan integrálható a bitcoinbányászat az állam energiahálózatába. 2022 novemberében, texasi törvényhozóknak szóló jelentésben pedig azt szorgalmazták, hogy nyilvánítsák hivatalosan is engedélyezett befektetéssé a bitcoint az államban, adókedvezményeket nyújtva a helyi bitcoinbányászoknak.

„Lehetőséget látok a technológiai fellendülésből kimaradt államok számára, hogy valódi esélyt kapjanak a bitcoin boomban. A bányász ​​létesítményeket gyakran Amerika vidéki részein építik ki. Reméljük, hogy Missouri és Mississippi meglátják az ebben rejlő lehetőségeket és nyitnak a bitcoinbányász cégek felé” – kommentálta Dennis Porter, a Satoshi Action Fund vezérigazgatója és alapítója.

Az elmúlt hetek hírei és az állami szintre eljuttatott jelentések is azt jelzik, hogy Amerika államai egyre növekvő érdeklődést mutatnak az iránt, hogy miként profitálhatnak a bitcoin bevezetéséből és a bitcoinbányászat energiahálózataikon belüli felhasználásából. A Bitcoin Policy Institute és a Satoshi Action Fund folyamatos jelenléte eddig nagyban hozzájárult a bitcoin megértéséhez és elfogadásához politikai értelemben.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoinbányászat helyzete Kanadában

/bitcoin magazine, satoshi action found/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img