Hitelezői mentik meg a legnagyobb bányászt

spot_img

A bírósági beadvány szerint, a BlackRock és az Apollo Capital Management, abba a hagyományos pénzügyi intézmények hitelezői csoportjába tartozik, amely 500 millió dollárnyi kölcsönt nyújtott nemrég a csődeljárás alatt álló Core Scientific-nek (CORZ).

A  jelenleg ismert legnagyobb bitcoinbányász még december 21-én jelentette be, hogy a chapter 11 szerinti csődeljárás részeként, átfogó működésbeli és szerkezetátalakítási lépéseken fog keresztülmenni. A cég a csődeljárás alatt is folytatja bányász ​​tevékenységét.

Ugyanez a hitelezői csoport, a tavalyi év utolsó napjaiban 75 millió dolláros kötelezettségvállalási kölcsönt adott a CORZ-nak likviditási problémák enyhítésére, amíg az átszervezési folyamatok le nem zajlanak. Akkor a hitelezők képviselője úgy nyilatkozott, hogy “megértették a medvepiac miatt kialakult kihívásokat és hosszú távú szereplőként számolnak a Core Scientific-el. Az érdekeltek bíznak a vállalat jövőjében a közelmúltbeli nehézségek ellenére is.

Az újabb félmilliárdos kölcsön ennek ékes bizonyítéka. A bírósági papírokból az is kiderült, hogy a bányász legnagyobb hitelezői és egyben befektetői egytől-egyig a hagyományos piacok legnagyobb szereplői. 2021-ben közel 419 millió dollárral segítették az austini bányász növekedését. 

A legnagyobb hitelező az Ibex Investors volt még 2021 áprilisában 97,9 millió dollár értékben. Ugyanebben a hónapban a bányász kötvények formájában 61,7 millió dollárt, illetve 37,6 millió dollárt gyűjtött be az ICG Advisors-tól és a Kensico Capital Management-től.

A Core Scientific hitelezői csoportja

A Core Scientific hitelezői és befektetői csoportja, sárgával jelölve a hitelezői kölcsönösszegek, világoskékkel jelölve az adósmentő hitelek millió USD értékben (forrás, készítette nasmith21, Kripto Akadémia)

A BlackRock 2021 augusztusában 38,2 millió dollár értékben vásárolt kötvényeket a Core Scientific-től. Az Apollo viszont még 2021 áprilisában 22,5 millió dollár értékben, 2021 augusztusában pedig további 10,9 millió dollár értékben vált befektetővé a jelentés szerint. 

Ugyanebben az évben, augusztusban a bányász további 4,3 millió dollárt zsákolt be a Kensico-tól, 23,5 millió dollárt a Marsico-tól és 43,6 millió dollárt a Massachusetts Mutual Life Insurance Company-tól. 

Szintén augusztusban 28,9 millió dollár, 31,1 millió dollár és 2,7 millió dollár értékben értékesített részvényeket a Toroso Investments, a Jordan Park Group és a Sabby Volatility Warrant Master Fund számára. Ezen kívül 15,29 millió dollárt kapott kibocsátott kötvények révén a Corbin Capital Partners-től.

A hitelezők közül sokan nyújtottak a Core Scientific számára adósmentő hiteleket is, amelyek lehetővé tették a bányászcég számára, hogy a csődeljárás alatt is folytathassa működését.

Az Ibex, a BlackRock és az Apollo 10,1 millió, 17 millió, illetve 6,1 millió dolláros mentő hitelt nyújtott. A Massachusetts Mutual, a Sabby, a Jordan és a Corbin összesen további 24 millió dollár további mentő hitelt nyújtott, derül ki a bejelentésből.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

/blockworks, cryptoslate, bloomberg, seeking alpha, core scientific/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img