Ez történt 2022-ben a bitcoinbányászokkal – 3.

spot_img

A bányászoknak 2023-ban nemcsak a legjobb energiaárakért kell majd harcolniuk, hanem kreatívan kell gondolkodniuk azon is, hogyan csökkenthetik költségeiket, illetve hogyan generálhatnak bevételt az energiafogyasztás és ellátás között evezve.

Energetikai kérdések

Mivel a bányászat jövedelmezősége folyamatosan csökken, a bányászoknak azt is meg kell vizsgálniuk, hogyan vehetnek részt a “keresletre reagáló eseményekben“, azaz hogyan adhatják vissza az energiát az elektromos hálózatnak, ha nagy kereslet mutatkozik rá (pl.: téli időszak). Az ügyben is lépéseket kell tenniük, hogy hogyan nyerhetik vissza a bányászgépek hőjét és hogyan hasznosíthatják gazdaságosan ezt a felhalmozott energiát. 

“Azok a bányászok, akik valóban ismerik a rokon iparágak folyamatait és technikai know-how-ját, előnyre tehetnek szert a többi bányásszal szemben” – mondta Bulovic.

A kriptobányászat egyre nagyobb részét képezi az energiaiparnak. 2023 végére egyre több cégnek kell integráltnak lennie ezekkel a hálózatokkal és lépéseket kell tenniük saját energiaforrás kialakítása felé, hogy hosszú távon stabilan működhessenek.

Az energiaköltségek kezelésének egyik kulcs momentuma a hosting szolgáltatásokon is múlik. Ez egy olyan üzleti modell, amelyben a cégek bevételt generálnak az infrastruktúra birtoklásáért és üzemeltetéséért. “A magas energiaárak és az alacsony bitcoin árfolyam különösen megviseli ezt a modellt” – mondta Zach Bradford, a CleanSpark (CLSK) kriptobányász vezérigazgatója.

A Compute North, az iparág első csődbe ment nagy cége elsősorban tárhelyszolgáltatóként működött. A Core Scientific is veszteséges volt hosting üzletágában.

Az olyan bányászcégeknél, mint a Digihost (DGHI), a Greenidge Generation és az Argo Blockchain (ARBK), amelyek elsősorban a földgázra vagy az elektromos hálózatra támaszkodtak áramellátás tekintetében, a harmadik negyedévben az egekbe szöktek az elektromos költségeik a TheMinerMag adatai szerint. Ezeknek a cégeknek szintén el kell gondolkozni a megfelelő energiamix kialakításán.

A bitcoinbányászok előállítási költségei egy bitcoinra vonatkozóan (forrás: TheMinerMag)

Az egy előállított bitcoinra jutó költségek trendje 2022 során nagyon hasonlított az amerikai átlagos háztartási energiaár emelkedéshez. Az összes nagy bányászcég egy kibányászott BTC-re jutó termelési költségeinek átlaga közel 7%-kal emelkedett a harmadik negyedévben az első negyedévhez képest. Folytatjuk!

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten hétfőn a “Bitcoinbányászindex- jelentést, szerdán pedig a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt 2022-ben a bitcoinbányászokkal – 2.

/coindesk, theminermag/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img