Japán legnagyobb áramszolgáltató vállalata hamarosan bitcoint fog bányászni

spot_img

A Tokyo Electric Power Company (TEPCO) japán legnagyobb közüzemi vállalata még szeptemberben jelentette be, hogy együtműködik a TRIPLE-1 digitális infrastruktúra fejlesztő és félvezető gyártó céggel, hogy kiaknázza japán villamosenergia hálózatában keletkező többletenergiát és lehetőségeket. Nagyon úgy néz ki, hogy erre a célra létrehozott  kísérleti projekt már működőképes.

A TEPCO létrehozta Agile Energy X névre keresztelt leányvállalatát, amelyen keresztül kíván digitális értéket teremteni a közmű többletteljesítményéből, többek között kriptovaluta bányászattal. A sajtóközlemény szerint a megújuló energiából származó felesleges elektromos áramot számítási kapacitás előállítására fogják használni, amit aztán kriptovaluta bányászatra és mesterséges intelligencia fejlesztésre fordítanak.

Tokióban már elindítottak egy kísérleti projektet 1,5 megawattos adatközponttal és 1300 darabos számítógép parkkal, amelyek a sajtóközleményben közzétett fotókon inkább hasonlítanak bányászgépekre.

A Japán Energiaügyi Minisztérium idén közzétett jelentésében az áll, hogy Japán kétszer annyi megújuló energiát is elő tudna állítani, mint amennyire jelenleg szüksége van. Ennek eredményeként korlátozni kell az országban az energiatermelést, de még így is rengeteg energia marad kihasználatlanul.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Japán kriptotőzsdét vásárolt fel a Binance

/coindesk, bitcoin magazine, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img