Sokkal nagyobb veszteségeket okoztak a korábbi csődök a befektetőknek, mint az FTX-é

spot_img

A Chainalysis blokklánc-elemző cég perspektívába helyezte az FTX bukását: összehasonlította a tőzsde összeomlását követő heti realizált veszteségeket az év korábbi nagy kripto botrányainak veszteségeivel.

Kiderült, hogy a Terra (UST) májusi depegging esete után a heti realizált veszteségek csúcsértéke 20,5 milliárd dollár volt, míg a Three Arrows Capital és a Celsius júniusi összeomlásánál a heti realizált veszteségek csúcsértéke 33 milliárd dollárt ért el. 

Az év legnagyobb összeomlásainak heti realizált csúcsveszteségei grafikonon: Terra depeg, Celsius/3AC csőd és FTX csőd – Chainalysis

Ehhez képest az FTX botrány során a heti realizált veszteségek csak 9 milliárd dollárt mutattak a november 7-én kezdődő héten, azóta pedig hetente csökkentek. 

A Chainalysis szerint amire az FTX-botrány novemberben bekövetkezett, a piac már túlesett az év legsúlyosabb összeomlásain.

Az adatok azonban még így is túlbecsülhették a realizált veszteségeket, mivel az egyik pénztárcából a másikba történő bármilyen mozgást eladási eseménynek számoltak. A Chainalysis megjegyezte, hogy a realizált veszteség nem vesz figyelembe más statisztikákat, például az FTX tőzsdéjén tárolt felhasználói pénzeszközök mennyiségét, amelyek jelenleg befagyasztva állnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img