Eséssel reagált a piac a kamatemelésre és a fogyasztói árindexre

spot_img

A BTC árfolyama elveszítette az egész napközbeni nyereségét, miután tegnap Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke egy 50 bázispontos kamatemelést jelentett be.

Pedig december 14-én a bitcoin árfolyam egyhavi csúcsot ért el, és november utolsó hete óta jól látható rally rajzolódott ki. Tegnap viszont a havi csúcs után egy gyors visszahúzódást láttunk, majd a napközbeni mélypontra, 17 659 dollárra esett. 

Bár az előző napi, 13-i fogyasztói árindex jelentés 7,1%-os kissé enyhülő inflációt mutatott, miközben 7,3% volt az elemzők várakozása, Powell továbbra is a 2%-os inflációs célt szeretnél elérni. Az infláció meghatározó tényező volt a kamatemelésben, és a mostani 50 bázispontos emeléssel kapcsolatban teljes konszenzus volt az FOMC résztvevői között. A FED-tagok abban is egyetértettek, hogy a kamatemeléseknek 2023-ban is folytatódniuk kell.

A BTC, az ETH és az SNP500 teljesítményéne a CPI jelentős előtt és után. Egyértelmű a korreláció.

A bitcoin árfolyama a mai napig szorosan korrelál a részvényekkel (fenti grafikon), a befektetők többsége pedig aggódik a jövőbeni további kamatemelések hatása miatt. 

Jelenleg a piac a FED által kifejtett terveket emészti, így a rövid távú volatilitás előfordulhat. A kereskedőknek érdemes szemmel tartaniuk a következő néhány nap zárását, hogy kiderüljön változott-e a nagyobb trend.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img