Nyilvánossá vált az FTX hitelezői listája

spot_img

Nyilvánosságra hozták január 25-én az FTX hitelezőinek a teljes listáját, azonban a bírósági végzésnek köszönhetően visszatartották a közel 9,6 millió felhasználó személyazonosságát.

A csődbe ment kriptotőzsde több millió hitelezőnek tartozik, köztük amerikai és nemzetközi kormányzati ügynökségeknek, ügyvédi irodáknak, bankoknak, médiaszervezeteknek, jótékonysági alapítványoknak, marketingügynökségeknek és híres médiaszemélyiségeknek, a lista végtelennek tűnik.

A színes hitelezői egyveleg messze túlmutat a kripto ökoszisztémán. Hagyományos globális pénzügyi és technológiai cégek, köztük az Ant Group, a Google, az Amazon, a Meta, a Netflix, a LinkedIn és az Apple is szerepelnek az FTX hitelezőinek listáján.

Médiaorgánumok, köztük a The New York Times, a The Wall Street, a Coindesk és a Benzinga is az FTX hitelezői között vannak. A dokumentumokból azonban nem derül ki, hogy az FTX egyes hitelezőnek mekkora összeggel tartozik.

Érintett kriptos cégek

A hitelezők listáján a legjelentősebb kriptos cégek is szerepelnek: a Coinbase, a Circle (az USDC kibocsátója), a Galaxy Digital, a Yuga Labs, a Sky Mavis. A csődbe ment cég adósa még az AAX kriptotőzsdének, a Bitgo Prime-nak és a Polygon Network-nek. Meglepő, de a Chainalysis, a TRM Labs és a Nansen kriptokutató- és nyomozó cégek is szerepelnek az FTX hitelezői listáján.

Figyelemre méltó, hogy az FTX több olyan kriptos cégnek is tartozik, amelyek a csődbejelentése előtt és után jelentettek csődöt. Ezek közé tartozik a BlockFi, a Genesis Global, valamint a Voyager Digital.

Amerikai és nemzetközi kormányzati szervek

Az Egyesült Államokban, az FTX északon Minnesotától délen Texasig, keleten Connecticuttól nyugaton Kaliforniáig tartozik az adóhivataloknak. Kalifornia, Colorado, Delaware, Arkansas, Alabama és más államok miniszterei szintén szerepelnek az FTX hitelezőinek listáján.

Az Alabama Értékpapír Bizottság, az Arizona Biztosítási és Pénzügyi Intézmények Minisztériuma és az Arkansas Értékpapír Osztály is szerepel a listán, sőt, a Chicagói Kereskedelmi Tőzsde is.

A Bahamák Pénzügyminisztériuma, az ausztrál Főügyészi Hivatal, a ciprusi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet és a Virgin-szigetek kormánya is az FTX hitelezői. A jelentés szerint a listán szerepel még a Japán Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség, a hongkongi Monetáris Hatóság, az Értékpapír és Határidős Bizottság, a török Bankszabályozási és Felügyeleti Ügynökség és a gibraltári Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság.

Bankok és befektetési cégek

Az FTX az Egyesült Államokon belüli és kívüli bankoknak is tartozik. A legjelentősebb nevek közé tartozik a Citigroup, a Silvergate, a Goldman Sachs, a JPMorgan Chase, a DBS Bank és a Dubai Kereskedelmi Bank. A BlackRock, a Sequoia Capital és a Pantera Capital is szerepel a felsorolt befektetési cégek között.

Szállodák, légitársaságok és ételkiszállítási szolgáltatások

Az FTX rengeteg pénzt szórt el luxusszállodákra, repülőjegyekre és ételkiszállításra. Tetemes tartózást halmozott fel a Marriott, a Grand Hyatt hoteleknél, az Alaska Air-nél, az American Airlines-nál és a British Air-nél, valamint az Uber Eats és a DoorDash ételkiszállító cégeknél.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Nem szállított az Amazon a Bahamákra, félmillió dollár lett a postaköltség – elképesztő pénzszórás ment az FTX-nél

/cryptoslate, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img