Befektetési tanácsadókat vizsgál a SEC

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) többek közt Wall Street-i bejegyzett befektetési tanácsadókat vizsgál, hogy kiderítse, betartják-e az ügyfelek kriptoeszközök letétkezelésével kapcsolatos szabályokat és előírásokat – közölte a Reuters.

A SEC elsősorban azokat a hagyományos Wall Street-i befektetési tanácsadókat ellenőrzi, amelyek megfelelő képesítés nélkül kínálhattak, vagy még kínálnak most is digitális letétkezelési szolgáltatásokat ügyfeleiknek. A Reuters forrásai szerint a vizsgálat már több hónapja zajlik, azonban az FTX csődje után felgyorsult.

A SEC részleteket kért be az ellenőrzés alatt álló cégektől, hogy milyen lépéseket tettek annak érdekében, hogy felmérjék a harmadik letétkezelő fél kockázatait. Arról is információt kér a szabályozó, hogy ezeknek a vállalatoknak üzletmenetükre nézve, van-e kitettségük kriptoeszközökben. A SEC újabb vizsgálata azt is mutatja, hogy a szabályozó egyre jobban vizsgálja a hagyományos pénzügyek és a kripto összefonódását.

A befektetési tanácsadók egyik kritériuma az ügyfelek pénzeszközeinek vagy értékpapírjainak letétkezeléséhez az, hogy a cég “minősített letétkezelőnek” minősüljön. Ezeknek a cégeknek meg kell felelniük az 1940-es befektetési tanácsadói törvényben meghatározott letétkezelési biztosítékoknak. A SEC szerintminősített letétkezelők lehetnek bankok, bejegyzett brókerek, határidős kereskedők vagy bizonyos külföldi szervezetek“.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A törvény erejénél fogva

/coindesk, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img